Candidatul M10 la Primăria Capitalei: Ciprian Ciucu, de la Centrul de Politici Europene

Iulian Popescu | 14.02.2016

Ciprian Ciucu, membru al consiliului director al Centrului Român de Politici Europene, este propunerea M10, partidul condus de Monica Macovei, pentru Primăria Capitalei, a anunțat formațiune.

Pe aceeași temă

 

Ciprian Ciucu, fondator al Centrului Român de Politici Europene (CRPE), este candidatul susținut de Partidul M10 pentru Primăria București.

Ciprian Ciucu este determinat și de cuvânt. Când spune că face ceva, fiți siguri că va face cu orice preț”, a scris Monica Macovei pe pagina sa de Facebook.

 

"Ciprian Ciucu este cinstit și competent, ca și mine, poate și de asta ne-am adunat, împrietenit și, revenind la integritate, Ciprian Ciucu va da de pământ cu toată mafia din Primăria Capitalei", a declarat Monica Macovei, președinte M10, la conferința de presă de duminică, în care a anunțat candidatura lui Ciucu.

 

"Ciprian Ciucu va reuși să facă din București un oraș în care vom trăi relaxați și atunci când suntem șoferi, și atunci când suntem pietoni, și atunci când ninge, și atunci când plouă, și atunci când ne ducem în parc, și atunci când suntem supărați, când vin facturile la gaz, apă și electricitate prea mari", a spus Macovei, citată de Agerpres.

 

Ciucu este director de programe, membru al consiliului director al Centrul Român de Politici Europene (CRPE), pe care l-a fondat împreună cu Cristian Ghinea.

Potrivit prezentării de pe site-ul CRPE, el are o experienţă bogată în sectorul non-profit, unde a lucrat pentru organizaţii cunoscute precum ''Fundaţia pentru Dezvoltarea Societăţii Civile'', ''Centrul Educaţia 2000+ (Soros Open Network)''. Ciucu a acordat consultanţă în cadrul mai multor proiecte de asistenţă tehnică (Banca Mondială, Comisia Europeană, USAID, DfID, Unicef, Matra) pentru diferite agenţii şi ministere din România, Republica Moldova şi Georgia.

 

În perioada 2007-2013 a fost lector invitat la Universitatea Bucuresti unde ţinut cursul de managementul proiectelor în cadrul Departamentului de Studii Europene al Facutăţii de Litere.

 

În februarie 2015 Ciucu a fost ales şef al Consiliului Naţional de Integritate, instituţia în subordinea căreia se află Agenţia Naţională de Integritate, fiind susţinut de mai multe organizaţii ale societăţii civile pentru a fi membru în CNI.

 

Ciucu a prezentat duminică câteva dintre programele sale, care se bazează pe trei piloni:

"1 Să redăm bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor! Mai multe facilități pentru petrecerea timpului liber, sistematizarea traficului cu accent pe transportul în comun, facilitarea accesului la educație și îngrijire!

2. Să punem Bucureștiul pe baze solide! Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuințelor și identificarea, împreună cu cetățenii, a unui model administrativ de secol XXI!

3. Să eliminăm corupția și risipa! Transparență totală a primăriei, participarea cetățenilor la definirea priorităților administrației publice, stabilirea și impunerea unor standarde de cost pentru cheltuielile și investițiile publice!"

 

Viziunea mea pentru București se bazează pe trei piloni:

1 Să redăm bucureștenilor plăcerea de a trăi în orașul lor! Mai multe facilități pentru petrecerea timpului liber, sistematizarea traficului cu accent pe transportul în comun, facilitarea accesului la educație și îngrijire!

2. Să punem Bucureștiul pe baze solide! Modernizarea infrastructurii tehnico-edilitare, demararea unui program realist de consolidare a locuințelor și identificarea, împreună cu cetățenii, a unui model administrativ de secol XXI!

3. Să eliminăm corupția și risipa! Transparență totală a primăriei, participarea cetățenilor la definirea priorităților administrației publice, stabilirea și impunerea unor standarde de cost pentru cheltuielile și investițiile publice!

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22