Liviu Dragnea pare să cedeze. PSD va discuta posibilitatea modificării Legii defăimării

Iulian Popescu | 14.02.2016

Liviu Dragnea a declarat duminică seara, la B1 TV, că luni va avea o discuţie cu cei din PSD pentru a modifica proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, cunoscută ca Legea defăimării, astfel încât să fie eliminată “orice sursă de suspiciune”.

Pe aceeași temă

 

Președintele PSD a explicat că este dispus să scoată și definiția defăimarii din această lege.

 

"Unul dintre amendamentele mele au fost scoaterea averii și apartenenței politice din această lege. S-a spus la un moment dat că pot fi partide care pot avea minorități... După votul din senat, unul dintre amendamentele mele a fost să scoatem aceste două categorii din definirea grupurilor sociale. Din păcate, în comisia juridică, atunci cand s-a redactat, averea nu a fost scoasă" .

 

"S-a spus atunci că această lege limitează libertatea de exprimare... Dar cei cu care am discutat nu au văzut aceste lucruri- nu se limitează libertatea de exprimare în spațiul virtual sau în presă... Toată legislația dintre noi a avut un scop ercidiv. Cu amenzi, cu pedepse împotriva unor grupuri sociale sau a unor membri ai unor grupuri sociale. Dacă pentru noi ca națiune, nu este bine ca în școli să fie educați în a promova toleranța, ci rarismul, ura și radicalismul, asta nu e bine", a mai spus Dragnea, citat de B1 TV.

 

Reamintim că proiectul de lege privind promovarea demnităţii umane şi toleranţei faţă de diferenţele de grup, iniţiat de Liviu Dragnea, a fost scos în această săptămână de pe ordinea de zi a Camerei Deputaţilor, la cererea PNL, pe motiv că raportul Comisiei juridice a ajuns la deputaţi chiar în dimineaţa zilei în care trebuia dezbătut proiectul în plen, iar parlamentarii nu au avut timp să-l consulte.

 

De ce a scos comentariile de pe pagina de Facebook

 

Dragnea a explicat că a șters comentariile de pe pagina sa de Facebook din cauza "violenței lor".

 

"Am fost întrebat de ce le-am șters. Erau comentarii de o violență și vulgaritate rar întâlnite. Multe nume erau măști sub care se puteau ascunde postaci. Un așa-zis dialog cu oameni care înjurau nu făcea serviciu nimănui. O parte dintre ei nu erau informați", a spus Dragnea, la B1 TV.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22