ANAF le dă cinci zile celor de la Antena 3 să evacueze sediul. Tot Băsescu e de vină

Tudor Despina | 15.02.2016

Cinci zile, atât au la dispoziție posturile TV Antena 1 și Antena 3 pentru a părăsi sediul, în urma unui ordin de evacuare de la ANAF.

Pe aceeași temă

 

Potrivit unui comunicat emis de ANAF: "Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare, împuternicit conform prevederilor O. G. Nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român – proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate.

 

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a penală.

 

Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de cinci zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare", transmite ANAF.

 

***

 

La scurt timp de la aflarea informației, mai mulți membri ai redacției Antena au reacționat. “Niște trupe ANAF au ajuns simultan la mai multe sedii ale Antenei. (…) Juriștii nostril au încercat să poarte un dialog cu ANAF. Impresia mea a fost și este că avem de-a face cu o executare silită”, a spus directorul Antena 3, Mihai Gâdea precizând că suspectează o “formă pusă la cale de închidere a acestui post de televiziune”.

 

Potrivit Ziare.com, Gâdea a făcut apel la reprezentanții Fiscului: “Dispuneți o decizie, să plătim chirie sau dați-ne un termen rezonabil în care să ne mutăm”.

 

Și realizatoare Alessandra Stoicescu a anunțat că Antena 1 și Antena 3 au primit ordin de evacuare în cinci zile: “ANAF și-a trimis agenții să ne scoată din sediu”, a spus ea, citată de Hot News. Potrivit acestia, mai multe mașini ale ANAF au venit la sediul Antenelor, iar agenții Fiscului sunt în clădire.

 

Și realizatoarea Dana Grecu a reacționat la timpul scurt în care televiziunea trebuie să se mute: “Unde Doamne iartă-mă să mutăm mii de kg de cablu în cinci zile?

 

Nici Mircea Badea nu s-a ferit de la comentarii pe marginea situației create: ”Antena plătește impozite uriașe, deci interesul statului ar fi ca trustul acesta să funcționeze, că interesul statului e să încaseze banii. Pe ei pare că nu-i interesează. Nu ai cum să te muți în 5 zile, este interesat doar să ne închidă pe noi. Avem un sistem securist condus de Băsescu Traian și nu se va lăsa până nu ne va distruge”, a spus Mircea Badea, luni seară, al Antena 3.

 

Europarlamentarul Mircea Diaconu a descris situația creată drept “un pumn în gura presei” și a îndemnat la proteste de stradă: ”Mai pumn în gura presei clar și fără echivoc, greu de imaginat. Cu cățel, cu purcel pe stradă oriunde, trebuie să vă exprimați”, a comentat Diaconu.

 

Și pesedistul Codrin Ștefănescu a vorbit despre o acțiune de tip “bolșevic”: “Eram invitat la emisiunea Alessandrei Stoicescu. M-am trezit cu nişte comisari de tip bolşevic care legitimau pe toată lumea. Sunt convins că telespectatorii vor avea o reacţie. Cum să vă pună botniţă sub forma asta? A fost ca la Gestapo, s-a depăşit orice limită. În decembrie 1989 au murit oameni pentru democraţia asta”, a spus Codrin Ştefănescu.

 

Iar analistul Ilie Șerbănescu consideră ordinal de evacuare drept un “abuz stalinist”: „Nu mă miră, pentru că nu Dan Voiculescu a fost ținta, ci Antena 3. (...) Acesta este un abuz care nu are alt precedent decât în stalinism”, a adăugat Ilie Șerbănescu. 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22