Presul de la usa maciucii A3 si cum l-a scuturat Ciolos

Nu cred ca surprinde pe nimeni circoteca facuta de Antena 3 pe tema evacuarii si manipularea cu atentatul la libertatea de exprimare. Ciracii lui Felix cel Condamnat au un indelung exercitiu la capitolul victimizarii politice, am si uitat de cite ori au pus pe ecran patratelul cu numarul de zile ramase pina la inchidere.

Andreea Pora 17.02.2016

De același autor

 

Nimic nou deci in aceasta diversiune izbitor de asemanatoare cu cele practicate de toti penalii carati cu duba la DNA sau spre arestul Politiei. Manipularea A3 si filmul evenimentelor au fost temeinic documentate de Tapalaga (HotNews) si Alex Costache ( Romania Curata), care au explicat cum s-a ajuns la decizia mult intirziata a ANAF de evacuare. E clar pentru orice om normal la cap ca nu e vorba de vreun pumn pus in gura oficinei lui Voiculescu, ci doar de aplicarea unei sentinte judecatoresti definitive. La fel de clar e si faptul ca Antena 3 nu va trebui sa paraseasca in 5 zile sediul, pentru ca are dreptul ( nu ma indoiesc ca deja a facut-o, doar ca nu spune) sa atace in instanta ordinul de “evacuare voluntara”, proces ce va mai dura citeva luni. Vezi AICI o analiza a revistei 22, facuta de Silvia Simion.

 

Socanta in toata aceasta tevatura de mahala nu este deci atitudinea gastii lui Gadea@comp, repet, previzibila si repetitiva, ci eficienta maciucii A 3. Faptul ca a reusit sa transforme in pres un intreg Senat. Putere si opozitie- PSD, PNL, UDMR, UNPR -, au abdicat de la orice principiu, de la minimum respect datorat, prin natura functiei, suprematiei legii, pupind cu sirg mina care i-a facut pe multi ceea ce sunt, sau, culmea!, care i-a injughiat miseleste. Cu vreo doua exceptii, si alea palide si infricosate, alesii neamului au inginat la unison partitura ciracilor A3 cu “libertatea de expresie”. A fost unul dintre cele mai rusinoase momente ale Senatului ( dar nu ma indoiesc ca si la Camera Deputatilor ar fi fost la fel), chemarea premierului fiind ca o declaratie de razboi. Si asta nu pentru ca ar fi “spalati pe creier”, cum se intimpla cu o parte a publicului A3, sau pentru ca s-au lasat instigati de Tariceanu ( jalnic personaj!), ci pentru ca vin alegerile iar nevoia si spaima de A3 ramin la acelasi cote ridicate ca intotdeauna. In pofida evidentei de la alegerile prezidentiale si de la prabusirea cabinetului Ponta dupa tragedia de la Colectiv, parlamentarii continua sa creada ca pot cistiga alegerile cu ajutorul A3 si a  manipularii/ campaniilor de linsaj practicate de aceasta. Pentru asta liberalii, de exemplu, au pus in cui orice ramasita de onoare si se duc in studiourile din Baneasa contribuind astfel din plin la poluarea spatiului public si la decaderea presei. Sunt voci chiar din PNL care spun ca unii colegi, in frunte cu Cristian Busoi, contribuie financiar pentru desele aparitii pe acest post. Sigur, de la vechii penelisti, cei care au format toxicul USL si au fost parteneri alaturi de PSD la lovitura din 2012, nu exista asteptari, concubinajul cu A3 fiind demult legalizat. Votul lor in Senat nu este deci surprinzator.

 

Una peste alta, faptul ca politicienii sustin aceasta televiziune intr-un alt atac la adresa justitiei si a legalitatii, creditind o minciuna cit casa cum e cea cu atacul la libertatea de expresie, este extrem de grav si arata ca partidele nu au inteles nimic din clamata reforma a partidelor si nici din statul de drept. Ceea ce s-a intimplat la Senat, prin chemarea premierul Ciolos la raport, este o demonstratie a puterii reale de care beneficiaza A 3, care, iata, a reusit sa faca din parlament un pres la usa ei si sa-l tirasca intr-o rafuiala personala cu institutiile statului si cu justitia.

Dincolo de asta, convocarea lui Ciolos mai arata si ca partidele au declansat razboiul impotriva guvernului, tot mai mult atacat pe fronturi dintre cele mai diverse. In fond, ce-i puteau cere parlamentarii premierului, sa dea o ordonanta cu dedicatie pentru A3? Sa opreasca prin hotarire de guvern mersul firesc al justitiei? Pare incredibil, dar dupa cum au decurs luarile de pozitie din Senat, cam asta voiau: sa dea o ordonanta prin care sediul A3 sa nu poata fi vindut de stat, asa cum e obligat acum de lege si de o decizie a CCR, in cazul proprietatilor confiscate. De fapt, sedinta Senatului s-a transformat intr-un atac concertat la adresa premierului, cu amenintari prea putin voalate. Iarasi, socant a fost ca niciun parlamentar, chiar niciunul, nu a avut suficient curaj sa spuna lucrurilor pe nume, sa sfideze aceasta unanimitate rusinoasa. Niciun parlamentar nu si-a depasit nivelul de cirpa de sters praful de pe clantele A3. Evident, Ciolos s-a  mentinut pe pozitie si le-a dat cu flit, explicind ca nu e treaba lui sa intervina si nici n-o va face, A3 avind calea contestarii “evacuarii voluntare” in justitie. “Increderea in statul roman nu va putea fi consolidata fara ca autoritatile sa respecte legea si statul de drept”, a concluzionat Ciolos.

 

Cit despre personajele, de la Lucia Hossu Longin la Florina Cercel, Mircea Diaconu si alte asemenea "vedete", care s-au inghesuit sa ridice ode A3 si sa plinga ipocrit de mila libertatii presei, chiar nu mai e nimic de spus. Poate doar despre membrul CNA, Radu Calin Cristea, care nu a ezitat sa se pozitioneze de partea A3, trimitind o miocuta depesa de amor “fenomenului mediatic”.

 

PS. Dupa declaratia de aseara a presedintelui Iohannis, constat ca s-a mai adaugat un pres la usa A3. Despre asa intr-un alt articol.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22