Replici dure intre Trump si Papa Francisc. Trump: Vaticanul este trofeul suprem al ISIS

Vlad Toma | 19.02.2016

Un schimb de replici dure a avut loc zilele trecute intre Papa Francisc şi magnatul american Donald Trump, unul dintre republicanii care incearca sa obtina nominalizarea partidului la alegerile prezidentiale care vor avea loc in SUA in acest an.

Pe aceeași temă

 

Papa Francisc a afirmat ca Trump nu ar fi crestin, pentru că vrea să ridice garduri la graniţa dintre SUA şi Mexic contra imigranţilor ilegali. Trump in schimb l-a acuzat pe papa ca este pionul politicii mexicanilor în materie de migrație, transmite Digi 24, care citeaza BBC.

 

„O persoană care se gândeşte doar la ridicarea de ziduri - oriunde s-ar afla ele - şi nu la construirea de poduri nu este un creştin”, a spus Suveranul Pontif.

 

Sunt creştin şi sunt mândru de acest lucru. Este ruşinos pentru un lider religios să pună la îndoială credinţa unei persoane. Sunt mândru că sunt creştin şi, ca preşedinte, nu voi permite atacarea şi slăbirea permanentă a creştinismului, aşa cum se întâmplă acum în mandatul actualului preşedinte”, a raspuns Trump.

 

Magnatul american l-a acuzat pe Papa că este „o fiinţă foarte politizată”. „Mulţumesc lui Dumnezeu că a spus că sunt un politician, pentru că Aristotel a definit omul drept un animal politic. Cel puţin sunt o fiinţă umană”, a răspuns Papa Francisc.

 

Donald Trump i-a mai transmis Suveranului Pontif că ar trebui să se roage ca el să devină preşedintele SUA: „Dacă şi când Vaticanul va fi atacat de ISIS, toată lumea ştie că acesta este trofeul suprem al ISIS, vă garantez că Papa îşi va fi dorit şi se va fi rugat ca Donald Trump să fi fost preşedinte, pentru că acest lucru nu s-ar fi întâmplat. (...) ISIS ar fi fost şters de pe faţa pământului, spre deosebire de ce se întâmplă acum cu toate discuţiile şi nicio acţiune a politicienilor”, a mai declarat Donald Trump.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22