Două filme româneşti premiate la Berlin

Razvan Braileanu | 23.02.2016

Pe aceeași temă

Lungmetrajul „Ilegitim”, în regia lui Adrian Sitaru, şi scurtmetrajul  „O noapte la Tokoriki”, în regia Roxanei Stroe, sunt printre filmele premiate la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin.

 

Selectat în secţiunea Forum a festivalului, „Ilegitim” a câştigat sâmbătă Premiul C.I.C.A.E - Confédération Internationale des Cinémas d’Art et d’Essai. Ilegitim a fost singurul lungmetraj românesc prezent în selecţia oficială a Berlinalei anul acesta şi a avut parte de cronici favorabile din partea presei de specialitate. Filmul spune povestea iubirii ilegitime dintre doi fraţi, din distribuţie făcând parte Adrian Titieni, Bogdan Albulescu, Alina Grigore, dar şi actori neprofesionişti, precum Robi Urs. „Ilegitim” va avea premiera în România pe 18 martie.

 

Tot la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Berlin, „O noapte la Tokoriki”, în regia tinerei Roxana Stroe, a primit premiul special pentru cel mai bun scurtmetraj din partea juriului internaţional al secţiunii Generation 14plus, dedicată copiilor şi tinerilor.

 

Ursul de Aur, trofeu acordat celui mai bun film al Berlinalei, a fost acordat sâmbătă documentarului italian „Fuocoammare” al regizorului Gianfranco Rosi, care prezintă drama migranţilor ajunşi în insula Lampedusa.

TAGS:

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22