Mihai Gadea anunta mutarea Intact din actualul sediu: Ne costa cateva milioane de euro

Vlad Toma | 24.02.2016

Mihai Gadea, directorul Antena 3, a anuntat aseara, ca Trustul Intact este nevoit sa se mute din actualul sediu, precizand ca mutarea ii va costa cateva milioane de euro.

Pe aceeași temă

 

Gadea le-a cerut telespectatorilor sa ramana pe Antena 3 in timpul reclamelor, pentru a ajuta astfel postul sa compenseze cheltuielile pe care le va avea.


"Data trecuta am apelat la dumneavoastra sa nu mutati telecomanda cand difuzam reclame si m-ati impresionat ca ati facut asta. Mutarea ne costa milioane de euro si, de aceea, va rog si acum sa ramaneti pe Antena 3 in pauza de reclame... Mi-e acum un rau fizic de nu va inchipuiti...numai cand ma gandesc la mutare. Nici nu va inchipuiti cate tone de materiale trebuie mutate ", a spus Gadea, citat de Hotnews.
 

***

 

Acum cateva zile ANAF a trimis un ordin de evacuare trustului Intact, dandu-le la dispoziție cinci zile celor de la Antena Group pentru a părăsi sediul. Acest ordin de evacuare a provocat un adevarat scandal in spatiul public, Senatul Romaniei, Avocatului Poporului, presedintele Iohannis pronuntandu-se in favoarea Antenelor si impotriva actiunii ANAF de a aplica legea, ultima fiind considerata fortata si vazuta ca un atac la libertatea de exprimare. Singurul care a ramas de partea aplicarii legii a fost premierul Dacian Ciolos.

 

Presedintele Iohannis si-a retras in cele din urma afirmatiile initiale, aratand ca "Romania este un stat de drept, va ramane un stat de drept si voi lupta ca Romania sa raman un stat de drept. Este evident ca o decizie judecatoreasca trebuie aplicata. Nu exista niciun fel de discutie in acest sens."

 

Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, si-a exprimat ieri acordul cu premierul Dacian Cioloş in privinta conflictului ANAF-Antene, afirmand ca acţiunea ANAF nu a urmarit influenţarea dreptul televiziunilor trustului Intact de a emite. "Sunt de acord cu premierul Cioloş că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român", a spus ambasadorul american, intr-o discutie on-line pe Facebook.

 

Fiscul execută ordinul dat de o sentință judecătorească definitivă pentru recuperarea prejudiciului din dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare, cauză în care a fost condamnat la închisoare Dan Voiculescu.

 

Potrivit unui comunicat emis de ANAF: "Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice București, în calitate de organ de valorificare, împuternicit conform prevederilor O. G. Nr. 14/2007, ca reprezentant al statului român – proprietar al imobilelor ce au fost confiscate și trecute în proprietatea privată a statului, libere de orice sarcini, în baza unei sentințe judecătorești, a notificat astăzi, 15.02.2016, în scopul evacuării, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior menționate.

 

Notificarea de evacuare s-a realizat în vederea punerii în executare a sentinței penale nr. 701/26.09.2013, rămasă definitivă prin decizia penală nr. 888/A/08.08.2014, pronunțată de Curtea de Apel București, Secția a II-a penală.

 

Termenul pe care îl au la dispoziție persoanele notificate este de cinci zile lucrătoare de la data notificării, așa cum este reglementat la art. 1039 din Legea nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, cu modificările ulterioare", a transmis ANAF.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22