Băsescu, sfat pentru Klaus Iohannis: Niciodată nu câștigi când te susțin Antenele

Iulian Popescu | 24.02.2016

Traian Băsescu este de părere că prima declarație făcută de președintele Klaus Iohannis referitor la conflictul ANAF – Antene aruncă în aer statul de drept, și îl avertizează pe șeful statului că niciodată nu câștigi când te susțin Antenele.

Pe aceeași temă

 

"Președintele aruncă în aer statul de drept. Antenele și-au facut testul din Piața Constituției, au filmat să se vadă bine, dar testul lor a fost un eșec. Niciodată OTV nu a fost atât de mârșav cum este Antena 3. De asta au vrut Piața Constituției, că au sperat să adune 50.000 de oameni, când colo au adunat cu chiu cu vai 5.000, cu tot cu ăia aduși de PSD. Dânsul (Klaus Iohannis - n.r.) n-a înțeles că niciodată nu câștigi când te susțin Antenele", a spus Traian Băsescu, invitat miercuri seara la Nașul TV.

 

„A greșit în momentul în care a afirmat că este vorba de un banal act administrativ. Orice politician știe ca o hotărâre judecătorească este un act de lege”, a delcarat Traian Băsescu, miercuri seara, la Nașul TV.

 

„A fost un complex de interese. Primul este cel legat de Mihalache, ce tocmai se întorsese de la Munchen unde a fost cu Gâdea și apoi au zburat în Statele Unite. acolo se suda relația Administratia Prezidențială – Antene. Este clar ca Mihalache nu ar fi îndrăznit sa merga cu Gâdea în Germania, unde era pe post de reprezentant al lui Iohannis. In SUA nu putea sa meargă la Donald Rumsfeld fara sa aiba binecuvantarea de la presedinte.  Al doilea elemente era situatia dânsului. Are o hotarare definitiva de evacuare a unei casei si a incercat sa relativizeze hotarările justiției. S-a apărat pur si simplu. Al treilea, a vrut sa isi asigure bunavoința Antenelor”, a mai spus fostul președinte, la Nașul TV.

 

Președintele Klaus Iohannis declara în urmă cu o săptămână: "În primul rând, cred că libertatea de exprimare în media nu poate fi suprimată pentru banale motive administrative. În al doilea rând, această abordare heirupistă a ANAF mi se pare cel puţin nepotrivită, dacă nu discutabilă".

 

Din cauza acestei declarații a pierdut o mulțime de posibile voturi și zeci de mii de like-uri s-au evaporat în 48 de ore de pe pagina sa de Facebook. Speriat de efectul de bumerang, el a retractat declarația, încercând să explice că a vrut să spună cu totul altceva decât a ieșit.

 

Marți, Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, si-a exprimat solidaritatea cu premierul Dacian Cioloş și ANAF, în chestiunea Antenelor. Nicio vorbă despre Iohannis, amanunt ce poate fi interpretat ca o distanțare de acesta.

 

"Sunt de acord cu premierul Cioloş că acţiunea ANAF nu a influenţat dreptul Antenei de a emite. ANAF doar a acţionat pentru a pune în aplicare o hotărâre judecătorească definitivă emisă de mult timp de recuperare a unor bunuri obţinute prin acte de corupţie şi furate de la poporul român", a spus ambasadorul american, intr-o discutie on-line pe Facebook.

 

Despre Primăria Capitalei: Orice ai face, Bucureștiul e ca și predat

 

„Castiga PSD. Orice ai face, Bucureștiul e ca și predat. In 2000, cand am candidat prima data, am avut 6 primari de sectoare PSD. De unde pana unde e de dreapta Bucurestiul? Nu e de joaca, din punctul de vedere al electoratului de stanga”, a mai declarat Traian Băsescu, la Nașul TV.

 

Despre Dosarul Revoluției

 

„Sunt structuri ale statului care fac presiuni ca acest dosar sa fie ingropat. Mai ales din zona armatei se fac astfel de presiuni. In discutiile cu dna Kovesi aveam si eu aceasta intrebare: S-au impuscat astia singuri de spuneti ca nu exista vinovati?! Si daca era un om exista o responsabilitate, dar aici sunt aproape 1000 de morți, in București. Sa nu ai o solutie pentru asta mi se pare degradant”.

 

„Aici discutăm de genocid, și genocidul nu poate fi prescris. Este foarte important ca acestui dosar să i se dea o soluție”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22