Viktor Orban: Ungaria va organiza un referendum pe tema refugiaţilor

Vlad Toma | 25.02.2016

Viktor Orban, premierul maghiar, a anuntat ca guvernul ungar va organiza un referendum pentru a afla daca cetatenii tarii doresc sau nu sa primeasca refugiati. El a precizat ca decizia UE de a impune un sistem de cote obligatorii este un abuz de putere.

Pe aceeași temă

 

Pe baza drepturilor stipulate în articolul 8, aliniatul 1 din Constituţia Ungariei, guvernul iniţiază un referendum naţional cu următoarea întrebare: "Sunteţi de acord ca Uniunea Europeană să impună, chiar şi fără acordul Parlamentului, ca Ungaria să accepte primirea obligatorie a unor persoane de altă cetăţenie?"

 

Noi, ungurii - şi sunt convins că şi guvernul este de aceeaşi părere - credem că introducerea cotelor obligatorii pentru refugiaţi, fără sprijinul populaţiei, reprezintă un abuz de putere”, a spus Orban, citat de Digi 24.

 

Conform sistemul de cote obligatorii, respins de Ungaria, ca si de Romania, dar aprobat de UE, maghiarii ar trebui sa primeasca 2000 de refugiati. 

 

Orban a declarat acum cateva saptamani ca acordul cu Turcia nu e suficient pentru oprirea fluxul masiv de refugiati care intra in Europa.

 

 “Cred ca urmatoarea linie de aparare pe care trebuie sa o construim ar trebui stabilita la granita nordica a Greciei”, a spus Orban intr-un interviu la postul public de radio.

 

El a adaugat ca Bulgaria, ca vecin in nordul Greciei, ar trebui integrată in zona Schengen, iar Macedonia sa primeasca ajutor financiar.

 

 “Nu cred ca intelegerea cu Turcia va fi suficienta in sine”, a declarat liderul de la Budapesta.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22