Victor Ponta și Ludovic Orban, schimb de replici din cauza unei sesizări la DNA

Iulian Popescu | 28.02.2016

În mandatul lui Victor Ponta, Corpul de control al premierului a depus o plângere la DNA împotriva lui Ludovic Orban, din cauza autostrăzii Transalpina. Subiectul este readus în discuția publică, de către Ponta, după desemnarea lui Orban drept candidatul PNL la Primăria Capitalei.

Pe aceeași temă

 

Ludovic Orban a fost întrebat sâmbătă seara, la B1 TV, despre implicarea sa în Transalpina, autostrada care a făcut obiectul unor investigații DNA.

 

"Nu m-au chemat cei de la DNA, dar, oricând au nevoie de lămuriri, mă duc oricând. nu am avut nicio începere de urmărire penală. Nici la poliție! În toată activitatea mea. Sunt un om care urmărește cariera mea. Cine se uită la averea mea vede normalitate, bun simț, decență. Niciodată nu am trăit pe picior mare, nu m-am plimbat cu mașini scumpe. M-am mutat de un an de zile în Dobroiești, anterior am locuit la bloc. Am fost un om care a avut un parcurs mai mult decât decent", a spus Orban, sâmbătă seara,  la B1 TV.

 

Liberalul a mai declarat: "Nu am avut nicio începere de urmărire penală. Nici la poliție! În toată activitatea mea. Sunt un om care urmărește cariera”, a spus Orban.

 

Victor Ponta reacționează pe Facebook

 

Victor Ponta a reacționat imediat pe Facebook, după această declarație a lui Orban.

 

"Eu nu am facut nicio plangere penala - a facut Corpul de Control in baza unei activitati de cercetare de cateva luni si un Raport bazat pe sute de documente!!! Iar ancheta a pornit de la imposibilitatea receptionarii lucrarilor!!!

Dar e absolut normal - pe cine intereseaza un prejudiciu pt Statul Roman de 250 milioane de Euro?!? Un fleac !

Si pe cine intereseaza faptul ca in baza documentelor aprobate personal de Dl Ministru Orban s-a semnat contractul cu Romstrade ( firma Dlui Iordache) , evident fara licitatie, cu doua saptamani INAINTE sa se aprobe de catre Guvern indicatorii tehnico-economici ( adica cea mai directa si clara ilegalitate pt care orice functionar ajunge in maxim 3 zile direct la "racoare")!

Da, iata ca PNL a inteles "mesajul strazii" si a pus candidat la Bucuresti un politician nou si fara pete, un tanar imaculat!!! Pai Busoi era cam de 10 ori mai bun", a scris Ponta pe Facebook.

 

***

 

Cristian Bușoi, susținut de Klaus Iohannis, s-a retras în mod surprinzător din cursa pentru obținerea nominalizării din partea PNL pentru a candida la PMB. În locul său a fost desemnat Ludovic Orban.

 

Înlocuirea candidatului Bușoi a fost anunțată marți și Orban a relatat la Realitatea TV că l-a sunat pe preşedintele Klaus Iohannis după ce a fost desemnat candidat, precizând că simte nevoia să poarte o discuţie cu preşedintele, însă, nu-i va cere sprijinul acestuia pentru că bucureştenii trebuie să decidă singuri cine va fi primarul Capitalei.

 

“L-am sunat eu după decizia de desemnare a candidaturii mele. Simt nevoia să port o discuţie cu preşedintele şi voi purta această discuţie. (...) Nu mã duc la Klaus Iohannis sã-i cer sprijinul, este preşedintele României, este implicat într-un proiect extrem de important pentru România, cred că bucureştenii trebuie sã decidă ei cine va fi primarul Capitalei", a declarat Ludovic Orban.

 

Orban a mai candidat la Primaria Capitalei in 2008 iesind insa doar pe locul al patrulea in urma primului tur de scrutin, fiind precedat de Sorin Oprescu, Vasile Blaga si Cristian Diaconescu.

 

Ludovic Orban a fost viceprimar al Municipiului București in perioada iulie 2004 - aprilie 2007. Intre aprilie 2007 si decembrie 2008 a devenit ministru al Transporturilor in guvernul Tariceanu.

 

Orban se inscrisese si el in actuala cursa internă pentru Primăria Capitalei, in urma carei Busoi a fost desemnat candidat, alaturi de deputatul Costică Canacheu şi de Petre Roman. Conform unui sondaj realizat de INSCOP, Buşoi a totalizat 4,3% din preferinţele respondenţilor, faţă de 3,6% cât avea Ludovic Orban si 2.1% cat avea Petre Roman. Sondajul arata insa ca Buşoi nu se afla în preferinţele generale ale electoratului, fiind depăşit de Călin Popescu Tăriceanu (11,7%) şi Ecaterina Andronescu (7,4%).

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22