Pe aceeași temă
Un număr de 11 dosare privind fapte de corupție au fost deja vizate de excepții de neconstituționalitate cu privire la interceptări, după decizia Curții Constituționale, potrivit unor surse judiciare. Exemplul va fi urmat și de primarul suspendat al Capitalei. Avocatul lui Sorin Oprescu, Viorel Mocanu, a spus joi că va contesta probele din dosar bazate pe suportul tehnic al Serviciului Român de Informații, asta după ce CCR a declarat neconstituționale interceptările făcute de SRI la cererea procurorilor.
Avocatul Mocanu a declarat pentru Adevărul că interceptările ambientale reprezintă 1/3 din materialul probator pe care sunt fundamentate acuzațiile față de toți inculpații în dosar.“Este vorba de procesele-verbale privind patru discuţii ambientale şi cele privind două filaje, din două zile”, a explicat avocatul. Dosarul lui Oprescu se află în Cameră preliminară și are termen stabilit pentru 24 Martie la Curtea de Apel București.
Mai mult, Sorin Oprescu a depus plângere împotriva judecătoarei Camelia Bogdan. Precizările au fost făcute joi, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, acolo unde primarul suspendat a mers pentru a depune plângerea împotriva judecătoarei de la Curtea de Apel București.
“Am depus o plângere împotriva judecătoarei Bogdan Camelia, pentru că în ședința de judecată în care era vorba despre validarea sau nu a arestării, a făcut apel la o serie întreagă de fapte care nu aveau nicio legătură cu presupusa faptă. Mai mult, consider că (Camelia Bogdan) și-a îndeplinit obligațiunile luând un rol de <procuror șef> și recomandând procurorului, ca și când aș fi fost absolut vinovat și ca și când ar fi fost vorba despre o sentință, și nu de o discuție asupra arestării preventive”, a spus Oprescu la sediul CSM, potrivit Mediafax.
Alte opt persoane sunt judecate în dosarul lui Oprescu, fiind suspectate că, împreună cu primarul suspendat al Capitalei, au creat un grup infracțional care ar fi sustras bani din bugetul Primăriei Capitalei.