Ministrul polonez al Apararii acuza Rusia de terorism, pentru tragedia de la Smolensk

Vlad Toma | 14.03.2016

Antoni Macierewicz, ministrul polonez al Apararii, a invinuit Rusia de terorism, declarand ca aceasta ar fi fost la originea tragediei de la Smolensk, in care presedintele polonez Lech Kaczynski a murit in 2010, alaturi de alti reprezentanti ai clasei politice poloneze.

Pe aceeași temă

 

Macierewicz a afirmat ca Rusia ar fi reactionat astfel la cererea Poloniei din 2009 de a califica drept "genocid" masacrul a mii de ofiteri polonezi, la Katyn, de catre politia politica a lui Stalin, in 1940, transmite AFP, conform Hotnews.


Lideri ai opozitiei poloneze au atras atentia ca nu exista nicio dovada legata de implicarea Rusiei in acest caz.

 

"La doar sase luni (de la cererea Poloniei, n.r.), am vazut cum tentativa de a ridica aceasta chestiune a provocat o reactie pe care lumea contemporana nu si-o putea imagina. O reactie care a antrenat moartea intregii elite poloneze, pur si simplu moartea delegatiei poloneze in zbor spre Katyn, deasupra Smolenskului", a continuat ministru Apararii.

 

"Terorismul" este "o creatie ca gandirii socialiste-sovietice, care nu a existat in istoria lumii occidentale si crestine", a adaugat el.

 

"Nu exista nicio indoiala asupra faptului ca ceea ce s-a intamplat deasupra Smolenskului a avut drept scop sa priveze Polonia de conducerea sa, care conducea natiunea noastra spre independenta", a sustinut Macierewicz.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22