EIU: Castigarea alegerilor din SUA de Donald Trump, un pericol de nivel global

Vlad Toma | 17.03.2016

Un raport al Economist Intelligence Unit (EIU) arata ca, in eventualitatea in care Donald Trump va ajunge presedintele SUA, vor exista nenumarate riscuri de nivel global.

Pe aceeași temă

 

Referindu-se la declaratii lui Trump despre Mexic, raportul concluzioneaza ca, daca aceasta va ajunge presedinte, va porni in mod sigur un razboi comercial cu aceasta tara, transmite Politico, citat de ziare.com

 

EIU considera ca razboiul comercial cu tari ca Mexic sau China este inevitabil, daca acesta ajunge la putere, Trump sustinand in mod repetat faptul ca vrea ca fabricarea componentelor smarpthone-urilor companiilor americane sa fie realizata in SUA, nu in tarile asiatice.

 

EIU mai arata ca jihadistii din Orientul Mijlociu vor folosi declaratiile lui Trump despre musulmani pentru a atrage cat mai multi adepti.


Robert Powell, cel care a condus echipa ce a realizat raportul EIU, a afirmat ca este pentru prima data cand un candidat la alegerile prezidentiale din SUA ajunge pe lista celor mai mari pericole la nivel global.


EIU mai arata ca un alt potential pericol legat de Trump consta in faptul ca acesta se razgandeste foarte repede."E mai schimbator ca vremea", sustine Powell.
 

Alte riscuri majore cu impact la nivel global identificate de EIU sunt incetinirea cresterii economice a Chinei, o posibila fractura in zona euro si iesirea Marii Britanii din UE.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22