Integritatea în PSD. Anchetat de DIICOT, senatorul Gabriel Mutu candidează la Sectorul 6

Tudor Despina | 18.03.2016

Senatorul Gabriel Mutu, candidatul PSD pentru Primăria Sectorului 6, e anchetat de DIICOT într-un dosar de evaziune fiscală și spărale de bani. Șeful PSD, Dragnea, nu are nimic împotriva acestui fapt.

Pe aceeași temă

 

Partidul Social Democrat și-a anunțat, vineri, în mod oficial, candidaturile pentru Primăria Generală și cele de Sector în București. La Sectorul 6, social democrații îl susțin pe Gabriel Mutu. Senatorul e anchetat de DIICOT într-un dosar privind constituirea de grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. Întrebat cu privire la această situație, Liviu Dragnea nu a avut nimic împotriva candidaturii.

 

Toată lumea respectă Codul de Integritate. Colegii din Comisia de Etică au analizat exact situația domnului Gabriel Mutu și, cel puțin până în acest moment, nu încalcă criteriile de integritate”, a spus Liviu Dragnea, citat de agențiile de știri.

 

Nici Gabriel Mutu nu a părut afectat de situație: "Nu am cum să vă răspund, pentru că mai bine de un an și jumătate nimeni nu a făcut nimic. Mai mult decât atât, procurorul care a fost implicat în acest caz a fost reținut de DNA pentru implicare, influențare și șantaj în acest dosar", a arătat senatorul.

 

În 8 Octombrie 2014, DIICOT anunța destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. În acel dosar este anchetat și senatorul Gabriel Mutu. Procurorii de la combaterea crimei organizate l-au pus pe Mutu sub urmărire penală pentru presupuse fapte de folosire cu rea credință a bunurilor unei societăți și fals în înscrisuri sub semnătură privată.

 

Față de senator, explică DIICOT, “există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile sc GM BUILDING MANAGEMENT SRL în conturile societăţilor menţionate.

 

Totodată, suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul  sumei totale de 1 064 692 lei din conturile sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre  societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat,  fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracţionale”, argumentează DIICOT.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22