Pe aceeași temă
Partidul Social Democrat și-a anunțat, vineri, în mod oficial, candidaturile pentru Primăria Generală și cele de Sector în București. La Sectorul 6, social democrații îl susțin pe Gabriel Mutu. Senatorul e anchetat de DIICOT într-un dosar privind constituirea de grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. Întrebat cu privire la această situație, Liviu Dragnea nu a avut nimic împotriva candidaturii.
“Toată lumea respectă Codul de Integritate. Colegii din Comisia de Etică au analizat exact situația domnului Gabriel Mutu și, cel puțin până în acest moment, nu încalcă criteriile de integritate”, a spus Liviu Dragnea, citat de agențiile de știri.
Nici Gabriel Mutu nu a părut afectat de situație: "Nu am cum să vă răspund, pentru că mai bine de un an și jumătate nimeni nu a făcut nimic. Mai mult decât atât, procurorul care a fost implicat în acest caz a fost reținut de DNA pentru implicare, influențare și șantaj în acest dosar", a arătat senatorul.
În 8 Octombrie 2014, DIICOT anunța destructurarea unui grup infracțional organizat specializat în evaziune fiscală și spălare de bani. În acel dosar este anchetat și senatorul Gabriel Mutu. Procurorii de la combaterea crimei organizate l-au pus pe Mutu sub urmărire penală pentru presupuse fapte de folosire cu rea credință a bunurilor unei societăți și fals în înscrisuri sub semnătură privată.
Față de senator, explică DIICOT, “există suspiciunea rezonabilă că a falsificat, prin atestarea ca reale a raporturilor comerciale, în facturile emise de societăţi comerciale de tip fantomă înscrisuri justificative, care au fost înregistrate în contabilitatea sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, şi în baza cărora s-au efectuat transferurile de bani din conturile sc GM BUILDING MANAGEMENT SRL în conturile societăţilor menţionate.
Totodată, suspectul Mutu Gabriel este acuzat că în perioada 2009-23.07.2013 a dispus transferul sumei totale de 1 064 692 lei din conturile sc GM ACTIV BUILDING MANAGEMENT SRL, în conturile a cinci dintre societățile de tip fantomă administrate de membrii grupului infracţional organizat. Banii au fost dobândiți în final de inculpat, după ce suma a fost fracţionată şi transferată în conturile altor societăţi comerciale, de tip fantomă, administrate tot de membrii grupului infracţional organizat, fiind apoi retrasă în numerar în scopul ascunderii originii infracţionale”, argumentează DIICOT.