Ce spune avocatul Olguței Vasilescu despre acuzațiile DNA

Tudor Despina | 30.03.2016

La ieșirea de la DNA, avocatul Olguței Vasilescu s-a declarat optimist, spunând că poate dovedi că acțiunile primarului din Craiova au fost legale.

Pe aceeași temă

 

Primarul Craiovei, social-democrata Lia Olguța Vasilescu, neagă toate acuzațiile aduse de procurorii DNA. Olguta  Vasilescu e acuzată de 4 infracțiuni de luare de mită, 3 infracțiuni de trafic de influență și spălare de bani.

 

Avocatul lui Vasilescu a declarat miercuri că apărarea e optimistă și că poate demonta toate acuzațiile aduse de Direcția Anticorupție: Doamna primar este în stare de reținere. S-au formulat acuzații pe două coordonate: în legătură cu campania electorală există trei oameni de afaceri, unul dintre ei este o rudă cu un candidat în campania electorală, care susțin că au furnizat materiale pentru această campanie, a spus Radu Marinescu.

 

Avocatul mai susține că în acest dosar nu e vorba despre luare de mită, ci despre un presupus trafic de influență la anumiți oameni de afaceri în legătură cu campania electorală: Ce a fost utilizat are acoperiră scriptică. Unul dintre cei care susține a solicitat anumite lucruri și a fost refuzat de doamna primar. În privința spălării de bani se susține că acești bani au fost folosiți ulterior în campanie. Susținerea clientei mele este că nu au existat astfel de sponsorizări în context nelegal. A fost chemată pentru prima dată, s-au adus la cunoștință acuzațiile”, a adăugat Radu Marinescu, potrivit Digi 24.

 

În ce privește acuzația de luare de mită, apărătorul Olguței Vasilescu spune că nu există nicio sumă de bani care să fi ajund la primarul din Craiova: O asociație din Craiova, nonprofit, a dorit să realizeze renovarea unor fațade de bloc în contextul în care fațadele din centrul orașului erau deteriorate la un nivel foarte mare. Doamna primar este acuzată că a solicitat unor oameni de afaceri din primărie să sprijine demersurile acestui ONG care erau făcute în interes public. La acest moment nu există și nu ni s-a adus la cunoștință că s-ar fi realizat vreun profit material pentru doamna primar și categoric nu s-au folosit fonduri publice în acest sens”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22