Anchetată pentru corupție, Olguța Vasilescu mai vrea un mandat la primăria din Craiova

Tudor Despina | 07.04.2016

Anchetată de DNA pentru corupție, Olguța Vasilescu are planuri mari. Miercuri, instanța a decis ca primarul Craiovei să fie cercetat în libertate.

Pe aceeași temă

 

Magistrații Curții de Apel București au decis miercuri ca Lia Olguța Vasilescu să fie cercetată în stare de libertate. DNA o acuză pe Vasilescu de 4 infracțiuni de luare de mită, 3 infracțiuni de trafic de influență și spălare de bani. În ciuda acestui fapt, primarul din Craiova are planuri mari.

 

Ulterior deciziei instanței, Olguța Vasilescu a declarat că: “Voi candida la Primăria Craiovei. Nu am vrut să cad psihic sau să mă apuc să fac denunțuri, pentru că am știut că sunt nevinovată și sper din toată inima ca și instanța finală să decidă acest lucru, așa cum s-a întâmplat astăzi”, a spus ea la România TV, potrivit Ziare.com.

 

Dosarul in care e cercetată Lia Olguta Vasilescu vizeaza determinarea mai multor oameni de afaceri, direct de catre primarul din Craiova sau prin intermediari, sa efectueze sponsorizari in campania electorala din anul 2012. "Donatiile" respective sunt estimate de procurori la 135.907 euro.

 

De altfel, Olguța e susținută de colegii săi social-democrați, și ei cu probleme penale. Liviu Dragnea se declara emoționat de imaginile cu primarul din Craiova scos în cătușe din sediul DNA. Dragnea are un dosar penal pentru fraudarea refendumului din 2012 și altul, recent, într-o cauză de la Teleorman în care e anchetată și fosta sa soție.

 

Și Victor Ponta și-a manifestat susținerea pentru Olguța Vasilescu: “Știu că nu am voie să critic deciziile Justiției și respect această interdicție. Dar sper că am voie să laud din toată inima o decizie corectă așa cum este cea luata azi de Curtea de Apel București în cazul uneia din cele mai eficiente și curajoase primărițe din România! Ar fi bine să avem în PSD și în politica din România mai multi "bărbați" așa cum e Olguța!”, scria fostul premier pe Facebook, la scurt timp după ce instanța a decis ca primarul din Craiova să fie cercetat în stare de libertate. Ponta e trimis în judecată în dosarul Rovinari-Turceni, alături de prietenul său Dan Șova.

 

Tot pe rețeaua de socializare a scris și Olguța Vasilescu: “Mai am doua zile de concediu și profit de ele din plin. Deseară, la ora 19, merg sa îmi beau cafeaua, cu prietenii care vor sa ma vada, în Centrul vechi”, a arătat ea, joi după-amiază.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22