Monica Ghiurco, respinsa de parlament prin votul PSD. Blocajul TVR continua

Vlad Toma | 11.04.2016

TVR ramane in continuare fara presedinte-director general, dupa ce Parlament a respins, prin vot, si numirea Monicai Ghiurco in aceasta functie, dupa cea lui George Orbean. Ghiurco a fost propusa de angajatii TVR pentru aceasta functie, obtinand 7 voturi din 13.

Pe aceeași temă


 

UPDATE.  Monica Ghiurco a fost respinsa la votul in plen. A primit 194 voturi pentru si 113 impotriva, insa era nevoie de o majoritate calificata - 272 voturi pentru - ca aceasta numire treaca.

Din informatiile revistei 22, PSD insista pentru Irina Radu si este dispus sa blocheze orice alta numire.

 

UPDATE: Cu 18 voturi "pentru" și 19 "împotrivă", jurnalista Monica Ghiurco a primit aviz negativ, luni, în comisiile parlamentare de cultură. Votul în plen privind desemnarea noului președinte-director general al SRTv va avea loc în seara zilei de luni, începând cu ora 18.00.

Ghiurco a spus intre altele, la Comisii, ca ar rezuma planul ei pentru TVR astfel: "nu insolventa, nu concedieri, ci dezvoltare si promovare a produselor proprii", conform TVR.ro.

 

UPDATE: Parlamentarii social-democrați au “serioase rezerve” în privința candidaturii Monicăi Ghiurco la șefia SRTv. "Nu știm ce se va întâmpla în comisie. Am înțeles de la unii colegi că există rezerve serioase în ceea ce privește votul pentru doamna Ghiurco, pentru că am înțeles că este în proces chiar cu TVR-ul și toți colegii au spus că nu prea au cum să o voteze, pentru că e la nelalocul ei această situație. (...) Au deja serioase semne de întrebare. Și senatorii și deputații au serioase rezerve în privința asta și este foarte posibil să voteze împotrivă", a spus Liviu Dragnea, la finalul Biroului Permanent Național al PSD, potrivit Agerpres.


***

In 30 martie, Consiliul de Administratie al TVR nu a reusit sa desemneze un nou presedinte-director general al televiziunii publice. Monica Ghiurco, reprezentantul salariatilor TVR, a avut atunci 6 voturi, la fel ca si Doina Gradea, reprezentantul PSD, ajungandu-se in aceasta situatie de egalitate din cauza absentei reprezentantului UDMR.

 

Noul CA il propusese cu o saptamana inainte pe George Orbean - nominalizat de Guvern - drept candidat pentru functia de presedinte-director general. PSD a anuntat insa ca nu-l va vota pe Orbean, Comisiile de Cultura dind un vot negativ.

 

Plenul comun al Senatului și Camerei Deputaților a respins in cele din urma propunerea de numire a lui George Orbean în funcția de președinte-director general al SRTv. Au fost 206 voturi “împotrivă” și 185 “pentru”.
 

In februarie, parlamentarii au votat pentru investirea lui George Orbean in functia de presedinte-director-general, dupa doua ore de la ora la care ar fi trebuit ca aceasta sedinta comuna de plen trebuia sa inceapa, insa votul nu a fost valabil intrucat nu a existat cvorum regulamentar - au fost 199 deputati si senatori, insa ar fi trebuit sa fie 272 prezenti la vot. Majoritatea parlamentarilor PSD nu si-au exprimat votul.

 

La audierile din comisiile de cultura, Orbean a primit aviz negativ, PSD anuntind ca nu-l va vota in plen. De altfel, Orbean s-a confruntat cu mai multe intrebari si comentarii ostile din partea mai multor parlamentari PSD si PNL.

 

Orbean a confirmat pentru HotNews.ro ca cei de la PSD si PNL i-au propus sa isi retraga candidatura, insa a refuzat.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22