Comisia Europeana va obliga marile companii sa fie mai transparente in privinta taxelor

Vlad Toma | 13.04.2016

Jonathan Hill, comisarul european pentru servicii financiare, a anuntat recent existenta unui plan al Comisiei Europene care urmeaza sa monitorizeze cu mai multa atentie modul in care marile companii din UE isi platesc taxele.

Pe aceeași temă

 

Hill a precizat ca masura incearca sa raspunda nevoilor de transparenta in domeniul economic din UE, transmite BBC.

 

Vor fi afectate corporatiile care au afaceri de mai mult de 750 de milioane de euro. Acestea vor trebui sa descrie in detaliu ce taxe platesc, in ce tari ale UE si daca au activitati in paradisuri fiscale.
 

"E un plan care in vedere o crestere a transparentei in privinta taxelor... Propunerea nu este doar un raspuns la scandalul Panama Papers, fiind legata de munca noastra in materie de transparenta fiscala si paradisurile fiscale supuse analizei", a afirmat Hill.
 

Aceste raportari de la stat la stat exista deja in domeniul bancar, minier si forestier, a anuntat un purtator de cuvant al UE.

 

Conform acestuia, propunere va viza activitatea companiilor care realizeaza 90% din veniturile in UE.
 

BBC anunta ca multinationalele vor fi obligate sa faca publice cifra lor de afaceri, profitul inainte de impozitare, impozitul pe venit, cat au platit impozit si cat au castigat.

 

Scurgerea de documente legata de Panama e analizată de sute de jurnaliști din 78 de țări și are în centru Mossack Fonseca, o firmă de avocatură care se ocupă cu companiile offshore anonime de pe tot globul. Potrivit anchetei, companiile în cauză formează o vastă rețea prin care se spală bani si se face evaziune. In ancheta au fost vehiculate deja numele președintelui rus Vladimir Putin, tatălui premierului britanic David Cameron, sau fotbalistul Lionel Messi. Mai multe țări au demarat deja anchete oficiale pe fondul documentelor publicate de presă.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22