Adriana Saftoiu spune ca acceptase sa candideze, dar apoi s-au facut reevaluari

Tudor Despina | 14.04.2016

Adriana Saftoiu sustine ca e posibil ca PNL să fi pierdut susținerea în online odată cu nominalizarea lui Marian Munteanu la Primăria Capitalei. Saftoiu mai spune ca ea acceptase sa candideze la primarie, da apoi s-a decis ca e nevoie de un candidat din afara patidului.

Pe aceeași temă

 

Asta crede prim-vicepreședintele partidului. Adriana Săftoiu spune că atât ea, cât și Cătălin Predoiu au fost analizați în sondajele interne încă din februarie. Variantele “au fost discutate din luna februarie, atunci când domnul Bușoi a decis să se retragă”, a spus ea, la Digi 24, subliniind că la acel moment ambii liberali au refuzat candidatura, în condițiile în care Ludovic Orban era cotat cu șanse reale. Asta se întămpla, însă, înainte ca DNA să-l pună sub urmărire penală pe Orban și să-l scoată din cursa pentru Capitală.

 

Ulterior, PNL s-a văzut într-o situație delicată. Avea deja doi candidați la care a renunțat. Prin urmare, Adriana Săftoiu a spus că luni luase decizia de a intra în campania pentru primărie. “Am spus că accept”, a precizat ea. Dar opțiunea nu a rămas în picioare, ulterior fiind făcute evaluări potrivit cărora liberalii ar trebui să opteze pentru un nume din afara partidului.

 

Eu nu stiu ca strada să fi cerut partidelor să nu își pună oameni de partid, nu. Societatea civilă a cerut partidelor să se reformeze și să nu aducă în față oameni politici cu probleme de justiție. Nimeni nu a cerut partidelor politice desființarea lor. Asta ar însemna desființarea democrației. Nouă ni s-a cerut să ne curățăm de oamenii care nu ne fac cinste”, a adăugat Săftoiu, potrivit sursei citate. În ce privește riscul ca prin nominalizarea lui Marian Munteanu liberalii să fi pierdut sprijinul în on-line, prim-vicele PNL a reacționat: “greu de spus, unii spun că da”.  

 

Candidatura lui Marian Munteanu a provocat deja controverse. Mai multe ONG-uri au cerut public joi ca PNL să retragă candidatura lui Munteanu de la Primăria Capitalei. Organizațiile semnatare cred că Munteanu “a avut și are simpatii pentru curente de orientare fascistă” și că discursul său e bazat pe “elemente ortodox-fundamentaliste incompatibile cu valorile democratice și constituționale”.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22