Rares Bogdan spune ca Iohannis l-ar fi vrut in consiliul de administratie al TVR

Dora Vulcan | 19.04.2016

Jurnalistul Rares Bogdan a declarat marti, la sedinta Consiliului Naţional al Audiovizualului, ca presedintele Klaus Iohannis i-ar fi propus, la jumatatea lunii martie, sa fie reprezentantul presedintiei in Consiliul de Administratie al televiziunii publice.

Pe aceeași temă

 

 

 

Rareş Bogdan a fost prezent în şedinţa CNA de marţi pentru a discuta despre emisiunea pe care o moderează, "Jocuri de putere", din 17 martie. În acea emisiune, el a vorbit despre cazul Oanei Stănciulescu - propusă în CA al TVR. Mai mulţi intelectuali au semnat o scrisoare împotriva numirii lui Stănciulescu, pe motiv că aceasta, în cariera sa, ar fi fost foarte activă în "cultivarea memoriei unor personalităţi şi valori de extremă dreaptă din istoria culturii româneşti".

 

 Jurnalistul a spus că primul telefon din partea Preşedinţiei ar fi venit în pauza emisiunii sale de pe 17 martie, potrivit stiripesurse.ro

 

"Vineri dimineaţa, (...) în pauza emisiunii, am fost sunat de către un domn să mi se spună că preşedintele României vrea să vorbească cu mine, dânsul fiind la Bruxelles, să îmi facă o propunere. Am acceptat să vorbesc cu dânsul. (...) Am sunat, am vorbit cu consilierul domniei sale şi domnul preşedinte mi-a spus: 'Aş vrea să mergi la TVR din partea mea, din partea Preşedinţiei României ca reprezentant în Consiliul de Administraţie şi, ulterior, propunere de preşedinte - director general' ", a susţinut Rareş Bogdan.

 

 Acesta a afirmat că, în cazul în care refuza, o a doua numire ar fi fost jurnalistul Cătălin Tolontan. "Erau două propuneri: eu şi urma ca, dacă eu nu accept, să îi propună domnului Tolontan. Aşa s-a şi întâmplat", a adăugat jurnalistul.

 

Rareş Bogdan a mai spus că a refuzat, pentru că nu a dorit să pună Preşedinţia într-o lumină similară cu cea în care s-a aflat PNL cu propunerea Oanei Stănciulescu.

 

"L-am sunat înapoi pe domnul preşedinte, i-am spus: 'domnule preşedinte, vă mulţumesc, nu cred că este oportun'. (...) 70% din refuzul meu, dacă nu 90%, a fost că eram absolut convins că îl pun pe preşedintele României să fie în aceeaşi situaţie cu PNL. În cazul în care nu exista scrisoarea celor 40 şi reacţia mea, da, vă spun că aş fi spus 'Da', cu riscul să nu mai apar pe sticlă, dar din dorinţa de a face ceva la televiziunea publică", a arătat Rareş Bogdan, scrie agerpres.ro.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22