Atanasiu: Am fost amenintati cu documente despre colaborarea lui Munteanu cu Securitatea

Vlad Toma | 21.04.2016

Teodor Atanasiu, prim-vicepreşedinte PNL, a declarat aseara, la TVR 1, ca Marian Munteanu a luat singur decizia de a se retrage din cursa pentru Primaria Bucurestiului, deoarece au existat voci din PNL care l-au contestat.

Pe aceeași temă

 

Atanasiu a mai declarat ca unii membri ai PNL au primit ameninţări că in campania electorala ar putea aparea documente legate de colaborarea lui Marian Munteanu cu Securitatea, fapt care a determinat partidul sa faca o cerere catre CNSAS pentru a face verificari.

 

"Erau foarte mulţi cetăţeni români care interacţionau cu membrii de partid şi le spuneau că există documente care să arate şi care vor apărea în campania electorală. Noi atunci, ca să nu fie niciun fel de dubiu,  am cerut CNSAS-ului să ne dea răspuns înainte de depunerea candidaturilor. Numeroşi liberali au primit numeroase ameninţări. Şi atunci noi, ca formaţiune civilizată, şi ca-ntr-un stat civilizat, ne-am adresat celui care trebuie să clarifice problema, care este CNSAS-ul", a afirmat Teodor Atanasiu la TVR.

 

Colegiul National de Studiere a Arhivelor Securitatii a transmis ca va analiza astazi dosarul lui Marian Munteanu, existand doua cereri in acest sens, una a PNL si una depusa de Alina Mungiu Pippidi in numele Societatii Academice din Romania.

 

Marian Munteanu a declarat, intr-un interviu pentru Mediafax dat zilele trecute, ca nu a colaborat niciodata cu serviciile secrete: "Niciodată! Nici a unui serviciu, nici colaborator, nici membru, nici din ţară, nici din străinătate."

 

El a precizat insa ca are un dosar la CNSAS : "Sper să-mi dea mai multe lucruri, dar ştiu că există nişte…eu am fost arestat în mai multe rânduri, înainte de optzeci şi nouă. Nu m-am lăudat cu lucrurile astea că mi s-a părut…, ştiu, am văzut mulţi viteji de ăştia care au luptat împotriva comunismului. Deci eu am avut din 1984 până în 1989 o activitate eu zic destul de bună, în ideea construcţiei unui mic grup de rezistenţă..."

 

SAR a anuntat ieri, pe site-ul sau, ca a depus aceasta cerere in contextul informatiilor aparute in presa despre o posibila colaborare a lui Munteanu cu Securitatea: "In contextul informatiilor aparute in presa referitoare la o posibila colaborare cu Securitatea a lui Marian Munteanu, Societatea Academica din Romania si Romania Curata au facut o sesizare oficiala la CNSAS pentru clarificarea situatiei candidatului PNL la Primaria Capitalei. Acest demers vine si in contextul in care Marian Munteanu a refuzat sa semneze si declaratia de integritate lansata de Romania Curata pentru totii candidatii la alegerile locale, declaratie in care si-ar fi asumat mai multe criterii de integritate, inclusiv faptul ca nu a fost colaborator al fostei Securitati."

 
 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22