Fostul lider al Blocului National al Revolutionarilor extradat din Dubai

Dora Vulcan | 21.04.2016

Dorin Lazar Maior, fostul presedinte al Blocului National al Revoluţionarilor, a fost extradat joi din Dubai pentru executarea pedepsei de sapte ani de închisoare pe care o are de executat in dosarul "Romexterra”.

Pe aceeași temă

 

 

În anul 2013, fostul preşedinte al Blocului Naţional al Revoluţionarilor şi fost deputat PSD, Dorin Lazăr Maior, a fost dat în urmărire internaţională după ce a fost condamnat definitiv, de Curtea de Apel Mureş, la şapte ani de închisoare cu executare, pentru şantaj, în dosarul "Romexterra", informeaza Mediafax.

 

 

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

 

 

"Din probele administrate a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie - decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material injust", se preciza într-un comunicat al DNA Braşov.

 

 

În acest dosar, Tition şi Maior au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi sub acuzaţia de şantaj la finele lunii decembrie 2006 şi până în mai 2007.

 

 

Lazăr Dorin Maior (n. 4 martie 1960) a fost deputat român în legislatura 2000-2004, ales în județul Brașov pe listele partidului PSD.

 

Potrivit wikipedia, in 1996, în calitate de asociat-administrator al firmei Iazoo Impex SRL Brașov, Maior ar fi luat de la Bancorex un împrumut de 750000 de dolari, pe care nu i-a restituit. Agenția de Valorificare a Activelor Statului, care a preluat creanțele fostei bănci de stat Bancorex, a obținut o hotărîre judecătorească prin care Maior era obligat să restituie acești bani. Pe data de 28 decembrie, 2006, Dorin Lazar Maior a fost retinut de DNA sub acuzația de șantaj. A stat în arest patru luni, fiind eliberat pe 21 aprilie 2007. Potrivit aceleiasi surse, numele său mai este legat și de eliberarea de certificate de revoluționari unor "traficanti de droguri, hoti de masini, proxeneti, valutisti si camatari." 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22