Ludovic Orban crede ca Predoiu poate castiga Capitala

Dora Vulcan | 21.04.2016

Ludovic Orban, antepenultimul candidat desemnat de PNL pentru Primaria Capitalei, crede despre ultimul candidat nominalizat, Catalin Predoiu, ca este un liberal autentic, capabil sa castige primaria.

Pe aceeași temă

 

 

Declaratia a fost data la iesirea de la sectia de politie unde Orban semneaza controlul judiciar sub care a fost pus de DNA.

 

 

"Este o decizie normala”, a spus Orban.  „Cătălin Predoiu este preşedintele PNL București. Este un om cu carieră administrativă și politică prodigioasă. Un liberal autentic, care are şanse să câștige Primăria Capitalei", a precizat Orban citat de stiripesurse.ro.

 

Întrebat cum comentează prea multele schimbări ale liberalilor pentru cursa la primaria capitalei si in special schimbarea lui Marian Munteanu  Orban a răspuns: "Croitorul măsoară de şapte ori şi taie o dată".

 

Întrebat dacă a avut vreo influenţă cu privire la aceasta numire, Orban a spus :"Nu am participat la decizie pentru că mi-am dat demisia din toate funcțiile politice pe care le-am avut. Mă concentrez pe a arăta adevărul despre situația în care mă găsesc astăzi".

 

Candidatura lui Marian Munteanu la primaria Capitalei a fost retrasa de liberalii intruniti intr-o sedinta miercuri seara, in urma nenumaratelor reactii contra candidaturii sale aparute in spatiul public, dar nu inainte de a cere CNSAS verificarea dosarului sau de la Securitate.  Predoiu a devenit astfel al patrulea candidat nominalizat de PNL dupa Busoi, Orban si Munteanu.

 

 

Ludovic Orban s-a retras din cursa pentru primaria Capitalei dupa ce a fost denuntat de un om de afaceri, Tiberiu Urdareanu, care ar fi inregistrat discutia in care Orban ii cerea 50.000 de euro pentru a-si plati aparitiile la Tv, cu intentia de a da acesti bani lui Sorin Oancea – director al B1 Tv, si lui Cozmin Gusa - actionar Realitatea Tv.

 

 

DNA a precizat in comunicatul in care anunta inceperea urmaririi penale a lui Ludovic Orban ca acesta trebuia sa dea banii pe care i-a cerut de la omul de afaceri "unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului."

 

 

 

Orban a fost pus ulterior sub control judiciar si a anuntat că demisionează din funcția de vicepresedinte al PNL si din cea de vicepreședinte al Camerei Deputaților. “Nu pot să mă prezint în fața cetățenilor să le cer votul cât timp sunt într-o anchetă penală”, a subliniat el, înainte de a-și anunța retragerea din cursa pentru primăria generală a Capitalei: “Sunt afectat sufletește, dar nu pun sub nicio formă la îndoială activitatea DNA în acest caz. (...) Voi vedea în ce mod îmi voi continua cariera. Nu mă joc cu viața publică, nu mă joc să apar în fața cetățenilor și să le cer votul”, a adăugat el.

 

DNA susține că Ludovic Orban a cerut bani unui om de afaceri pentru campania sa electorală pentru alegerile locale din vara acestui an.

 

La data de 1 martie 2016, inculpatul Orban Ludovic, prim–vicepreşedinte al unui partid, a contactat un om de afaceri pe care îl cunoştea, solicitându-i sprijin financiar pentru campania electorală pentru alegerile locale din vara anului 2016, în care Orban Ludovic candidează la funcţia de primar al municipiului Bucureşti.  Ulterior, la data de 20 martie 2016, cu ocazia unei noi întrevederi, inculpatul Orban Ludovic i-a pretins omului de afaceri suma de 50.000 euro în numerar, cu precizarea că va trebui să remită banii unor persoane pe care le-a menţionat, cu funcţii de decizie în cadrul a două posturi de televiziune, pentru a fi promovată imaginea candidatului.Inculpatul Orban Ludovic a precizat că are nevoie de suma solicitată în aproximativ una – două săptămâni. Omul de afaceri a acceptat să efectueze plata sumei de 50.000 euro în considerarea funcţiei de conducere pe care Orban Ludovic o deţine în cadrul unui partid şi a potenţialului de intervenţie al acestuia în domenii de interes în afacerile controlate de acest om de afaceri”, potrivit unui comunicat DNA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22