CNSAS a dat in lucru doar cererea SAR privindu-l pe Marian Munteanu, nu si pe cea a PNL

Dora Vulcan | 21.04.2016

Colegiul CNSAS a decis, in sedinta de joi, sa verifice daca Marian Munteanu a colaborat cu Securitatea, ca urmare a solicitarii facute de Societatea Academica din Romania, care si-a bazat cererea pe faptul ca Munteanu este membru fondator intr-un ONG, respingand insa solicitarea PNL.

Pe aceeași temă

 

 

 

"In privinta Partidului National Liberal, nu formeaza obiectul cercetarii. In legatura cu cererea doamnei Mungiu, trebuie vazut daca exista acel ONG si daca este dansul fondator, pentru ca fondatorii intra in categoria cercetabililor. Solicitarea SAR merge in continuare, urmand sa se vada daca mai exista acel ONG la care facea referire. (Verificarea-n.red.) va fi facuta in termenii legali - in afara de ceea ce este in arhiva CNSAS, se vor cere si la alte institutii referinte, daca nu se gasesc suficiente", a declarat Dinu Zamfirescu, membru in Colegiul CNSAS. El declarase miercuri ca solicitarea PNL nu este formulata in baza legala corecta, informeaza ziare.com

 

 

SAR si Romania Curata au facut o sesizare oficiala la CNSAS pentru clarificarea situatiei lui Marian Munteanu, acest demers venind in contextul in care acesta a refuzat sa semneze si declaratia de integritate lansata de aceste ONG-uri.

 

Marian Munteanu a anuntat marti seara, pe Facebook, ca a decis sa se retraga din unele organizatii neguvernamentale si ca a demarat procedura de cesionare a actiunilor pe care le detinea la mai multe societati comerciale, pentru a nu-i fi afectata activitatea politica.

 

 

 

PNL a cerut CNSAS, de comun acord cu Marian Munteanu, sa verifice, in conditiile legii, daca Munteanu a colaborat cu Securitatea, afirmand ca fostul lider din Piata Universitatii a facut o astfel de solicitare in anul 2005, insa, nu a primit niciun raspuns, a declarat, miercuri, Vasile Blaga.

 

 

"PNL a cerut CNSAS sa rezolve problema ivita in spatiul public, pentru ca noi suntem foarte atenti la societatea civila sigur, cerem si noi o anumita zona care sustine un candidat si atunci avem anumite reticente, dar pe buna dreptate au fost intrebari despre ce, daca a fost, daca nu a fost intr-o relatie cu Securitatea sau ce s-a intamplat cu Marian Munteanu in decursul anilor",  declara copresedintele PNL Vasile Blaga.

 

Vasile Blaga a afirmat ca PNL a adresat inca de luni solicitarea catre CNSAS, afirmand ca in anul 2005 Marian Munteanu a facut 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22