Barack Obama cere NATO sa sustina Polonia, Romania si tarile baltice

Dora Vulcan | 25.04.2016

NATO trebuie sa "sustina" tarile aliate "in Polonia, in Romania si in tarile baltice", in fata tensiunilor cu Rusia, a declarat luni presedintele american Barack Obama, la Hanovra, in Germania, potrivit AFP.

Pe aceeași temă

 

 

Seful statului american a cerut tarilor europene sa isi respecte angajamentele in ceea ce priveste cheltuielile militare si sa nu cedeze "autosatisfactiei" in acest domeniu, informeaza Hotnews.

 

"Europa s-a multumi uneori cu autosatisfactia in ceea ce priveste propria sa aparare", a spus Obama, in ultima sa zi a vizitei efectuate in Germania.

 

"Fiecare membru al NATO trebuie sa-si aduca intreaga contributie la securitatea noastra comuna, la nivelul de 2% din produsul intern brut si nu este acesta cazul intotdeauna", a spus presedintele american.

 

Acest prag de 2% este un obiectiv comun al tarilor din cadrul Aliantei.

 

Obama a avertizat ca va sustine acelasi mesaj in cadrul summitului NATO prevazut in iulie, la Varsovia. Iar presedintele american va avea o noua ocazie de a repeta acest mesaj in fata a patru lideri europeni cu care se va intalni intr-un summit prevazut in cursul dupa-amiezii la Hanovra: cancelarul Angela Merkel, presedintele francez François Hollande si premierii britanic si italian, David Cameron si Matteo Renzi.

 

SUA acuza in mod regulat faptul ca europenii membri ai NATO se bazeaza prea mult pe American si evita sa faca investitiile necesare in materie de aparare comuna.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22