Elena Udrea a cedat nervos si a izbucnit in lacrimi in timpul procesului Gala Bute

Dora Vulcan | 26.04.2016

Audiata de judecatorii Curtii Supreme in dosarul „Gala Bute”, Elena Udrea a izbucnit in lacrimi atunci cand ea a vorbit despre Ana Maria Topoliceanu, denuntatoarea sa, fosta prietena timp de 17 ani.

Pe aceeași temă

 

 

Întrebată de judecători dacă a primit bani de la Topoliceanu, Udrea a spus: „Categoric nu. Ea a fost singurul om pe care l-am susţinut într-o funcţie publică. Am cunoscut-o fiind ambele avocate, am fost extrem de apropiate până în vara lui 2012, însă relaţia s-a răcit de atunci. Când am fost numită ministru, Ana Maria Topoliceanu m-a rugat să o susţin pentru a ocupa o funcţie publică. Pe de o parte, în virtutea relaţiei pe care o aveam, pentru că şi ea muncise în campania mea din 2008, şi pentru că îşi dorea foarte mult să intre în politică, punându-se chiar problema să candideze în 2012. Nu s-a mai întâmplat”, a spus Udrea.

 

 

Fostul ministru Elena Udrea a fost trimisă în judecată pe 21 aprilie anul trecut în dosarul "Gala Bute", fiind acuzată de săvârșirea a trei infracțiuni de luare de mită, abuz în serviciu și tentativă la folosirea de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea pe nedrept de fonduri europene.

 

 

În dosar au mai fost deferiți justiției și fostul ministru al Economiei Ion Ariton, fostul președinte al Federației Române de Box — Rudel Obreja, Tudor Breazu — administratorul terenurilor de la Nana deținute de Elena Udrea, Ștefan Lungu — fost consilier al Elenei Udrea, Gheorghe Nastasia — fost secretar general în Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului, Ana Maria Topoliceanu — fost director al Companiei Naționale de Investiții, Dragoș Marius Botoroagă — administratorul unei firme.

 

Potrivit DNA, Udrea ar fi coordonat un sistem prin care persoanele cele mai apropiate ei, și anume Lungu, Topoliceanu, Nastasia și Breazu, au primit, cu știința sa, sume de bani de la reprezentanții unor societăți comerciale pentru a le garanta plata la timp a lucrărilor finanțate de ministerul pe care îl conducea.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22