Băsescu: PSD, avantajat de alegerile intr-un tur. Turcescu, cel mai valoros candidat

Vlad Toma | 29.04.2016

Traian Băsescu, fostul președinte al Romaniei, a declarat aseara, la B1 Tv, ca Guvernul va putea organiza fara probleme un al doilea tur al alegerilor locale daca Curtea Constitutionala va da o decizie in acest sens.

Pe aceeași temă

 

Fostul presedinte considera ca Turcescu este cel mai valoros candidat pentru primaria generala a Bucurestiului si ca va ajunge in turul doi al alegerilor.

 

 

Trebuie să plecăm de la principiul ca democrația este despre 50%+1. Cred că de la acestă realitate a plecat domnul Avram când a făcut demersurile în justiție. Pe de altă parte, sunt țări în care alegerile se fac dintr-un singur tur. Deci nu putem spune că alegerile dintr-un singur tur nu sunt democratice”, a declarat Băsescu, la B1 Tv.

 

Fostul presedinte considera ca Guvernul va putea organiza și un tur doi al alegerilor locale, dacă CCR va lua o decizie în acest sens.

 

Cert este că în momentul de față toată povestea este pe masa CCR. Pe 4 se va pronunța Curtea și eu nu văd o incapacitate a Guvernului de a organiza și turul doi dacă așa va decide CCR. Categoric PNL și partidele mici sunt avantajate (de alegerile în două tururi - n.r.) pentru că vor putea intra în acel proces de negociere și vor obține niște funcții în urma negocierii, în cazul în care candidatul lor câștigă alegerile. Cei avantajați în alegerile într-un singur tur sunt cei de la PSD”, a mai explicat Băsescu.

 

Basescu considera ca Turcescu este cel mai valoros candidat intrat in cursa: ”Cel mai valoros candidat aflat în competiție este Robert Turcescu. Problema este dacă va reuși să valorifice capacitatea lui administrativă, să o materializeze în explicarea proiectelor. Dacă o luăm după mărimea partidelor, candidatul PSD are cele mai mari șanse”, a declarat Băsescu.

 

Ajunge în turul doi Turcescu. Mă bazez pe capacitatea lui de a convinge”, a mai spus Băsescu.

 

Întrebat dacă Turcescu va fi afectat de episodul autodeconspirării, Băsescu a declarat: ”Nu văd de ce l-ar afecta. Face parte dintr-o listă secretizată de Gabriel Oprea pe care se află 2.000 de oameni. Trei oameni au cerut să li se retragă gradul dat în secret de Oprea. A fost Turcescu, a fost doamna Kovesi și a fost Kelemen Hunor”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22