Se strang randurile in PSD: Nicolicea se intoarce in partid

Dora Vulcan | 03.05.2016

Deputatul Eugen Nicolicea, vicepresedinte al UNPR si unul dintre cei care apareau intotdeauna alaturi de Gabriel Oprea atunci cand acesta sustinea declaratii de presa, s-a intors in PSD de unde a plecat cand l-a urmat pe Oprea in noua formatiune.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Nicolicea a precizat pentru HotNews.ro ca la UNPR avea "un contract cu Gabriel Oprea", care nu mai este seful formatiunii. De asemenea, el a declarat ca a fost primit "ca acasa" in organizatia PSD Buzau. El va activa in grupul parlamentar PSD, a explicat secretarul Camerei Deputatilor, Marcel Ciolacu. 

 

 

Plecarea lui Nicolicea vine la o luna dupa Congresul UNPR in care a fost ales presedinte Valeriu Steriu, pe care Nicolicea declarase ca il sustine. UNPR a pierdut mai multi parlamentari de cand Oprea si-a dat demisia din fruntea partidului.

 

 

Traseul lui Nicolicea

Intre 2004 si 2008, Eugen Nicolicea a fost presedinte al PSD Mehedinti. Nicolicea a plecat din PSD in grupul care a parasit formatiunea la inceputul anului 2009, urmandu-l pe Gabriel Oprea. Dupa acea plecare, relatiile dintre grupul care a constituit apoi UNPR si liderii PSD, in special Victor Ponta, au fost marcate de conflicte si declaratii acide, scrie Mediafax. In iulie 2010, Nicolicea declara despre Ponta, intr-o conferinta de presa, ca el si colegii sai il alinta pe liderul PSD, Victor Ponta, "cu drag", numindu-l "Pontanacul". Nicolicea il acuza pe Ponta ca este autorul unor atacuri demagogice, dar si protectorul "regilor asfaltului". "Avand in vedere atacurile demagogice facute de Victor Pontra, presedintele PSD, va rog sa comparati proiectul social-democrat initiat de catre UNPR cu propunerile de satisfacere a clientelei politice, si anume reducerea taxei pentru activitate corecta - ma refer la taxa care se depune garantie pentru executarea bunei lucrari - o mutare in favoarea regilor asfaltului, facuta de catre Victor Ponta, alintat de noi, cu drag, Pontanacul", spunea Nicolicea.

 

In septembrie 2011, Nicolicea l-a atacat dur, de la tribuna Parlamentului, pe Ponta, despre care a afirmat ca "a dus o viata de aurolac la Paris, dormind in gara, spalandu-se in fantanile arteziene si traind din banii din carucioarele din gara".

 

"Si ati reusit sa ne faceti de rasul Europei pentru ca in momentul in care francezii faceau pe unii paduchiosi si ca au fost prin legiunea straina argumentele lor erau din blogul domnului Ponta care spune ca a dus o viata de aurolac la Paris, dormind in gara, spalandu-se in fantanile arteziene si traind din banii din carucioarele din gara", afirma Eugen Nicolicea in plenul Parlamentului reunit.

 

Nicolicea s-a nascut in 1956, este inginer si jurist, intre 1990 si 1991 a fost viceprimar la Drobeta Turnu Severin, iar din 1992 a fost deputat in toate legislaturile, pana in prezent

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22