Cioloş solicita clarificarea problemei dezinfectantilor: Nu voi accepta jumătăți de măsură

Vlad Toma | 03.05.2016

Dacian Ciolos, premierul Romaniei, a avut o intalnire cu ministrul Sanatatii, Patriciu-Achimaș Cadariu, pe tema dezinfectantilor din spitalele romanesti, in urma dezvalurilor aparute in presa saptamana trecuta.

Pe aceeași temă

 

"M-am întâlnit azi la sediul Guvernului cu Patriciu-Achimaș Cadariu, ministrul Sănătății, și am discutat despre o serie de probleme ale sistemului medical. Ministrul Cadariu mi-a prezentat stadiul anchetei în cazul dezinfectanților din spitale și am cerut urgentarea clarificării acestei probleme de siguranță sanitară pentru ca pacienții să se îndrepte în continuare cu încredere spre spitalele care aparțin sistemului public de sănătate," a transmis premierul Ciolos.

 

Acesta i-a cerut ministrului Sanatatii sa cerceteze aceasta problema si sa se asigure ca viata pacientilor nu este in pericol: "Ministrul Sănătății m-a informat asupra măsurilor luate până acum și i-am cerut să comunice cât mai repede și în mod sistematic etapele administrative care au fost parcurse până în prezent dar și să continue cercetările și să se asigure că viața pacienților nu este pusă în pericol. 


Încă de la începutul mandatului am fixat Sănătatea ca prioritate zero în agenda mea și a Guvernului și îi asigur pe toți cetățenii că nu voi accepta jumătăți de măsură în acest domeniu vital."

 

***

 

Tolo.ro a publicat saptamana trecuta o noua investigatie despre situatia spitalelor romanesti, aratand, pe baza unor documente, ca dezinfectatele folosite in spitalele publice sunt de slaba calitate iar Directiile de Sanatate Publica nu iau masurile necesare pentru a bloca acest fenomen.

 

Investigatia publicata pe tolo.ro arata ca cel mai mare furnizor de dezinfectate al spitalelor romanesti a livrat in ultimii ani produse cu o calitate foarte scazuta, iar Directiile de Sanatate Publica, aflate in subordinea ministerului Sanatatii, nu au luat masurile necesare pentru blocarea acestui fenomen. 

 

Investigatia arata ca principalul furnizor de dezinfectate al spitalelor romanesti livreaza produse cu „o concentrație mai scăzută decât pe etichetă”, fapt descoperit chiar de unele rapoarte oficiale ale DSP.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22