Tolo.ro: Dosare DNA si DIICOT legate de Hexi Pharma, nerezolvate de instantele de judecata

Vlad Toma | 04.05.2016

O noua investigatie publicata de Tolo.ro pe tema dezinfectantilor din spitalele romanesti arata ca la DNA exista, in 2012, un dosar legat de mai multe licitatii trucate la achizitia de dezinfectanti in spitale.

Pe aceeași temă

 

Conform Tolo.ro, trei dintre aceste licitatii erau castigate de Hexi Pharma, firma acuzata in investigatiile precedente ale Tolo.ro de diluarea dezinfectantilor vanduti in spitalele din Romania.

 

Dosarul ar fi fost trimis de DNA Parchetului Judecatoriei Sectorului 2 care a deschis urmarirea penala, insa in 2014 a clasat dosarul fara audieri.

 

In martie 2016, Parchetul ar fi primit o alta plingere penala contra Hexi Pharma, care a ajuns la DIICOT, fara a exista inca rezultate clare ale cercetarii acestui dosar.

 

Patronul Hexi Pharma nu a fost chemat insa sa dea vreo declaratie in niciunul din aceste dosare.

 

***

 

Tolo.ro a publicat saptamana trecuta o investigatie despre situatia spitalelor romanesti, aratand, pe baza unor documente, ca dezinfectatele folosite in spitalele publice sunt de slaba calitate iar Directiile de Sanatate Publica nu iau masurile necesare pentru a bloca acest fenomen.

 

Investigatia publicata pe tolo.ro arata ca cel mai mare furnizor de dezinfectate al spitalelor romanesti a livrat in ultimii ani produse cu o calitate foarte scazuta, iar Directiile de Sanatate Publica, aflate in subordinea ministerului Sanatatii, nu au luat masurile necesare pentru blocarea acestui fenomen. 

 

Investigatia arata ca principalul furnizor de dezinfectate al spitalelor romanesti livreaza produse cu „o concentrație mai scăzută decât pe etichetă”, fapt descoperit chiar de unele rapoarte oficiale ale DSP.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22