EurActiv.ro: Hexi Pharma a avut acces la documentele spitalelor, printr-o firmă de arhivare

Vlad Toma | 05.05.2016

O investigatie publicata de EurActiv.ro arata ca trustul Hexi Pharma ar fi avut acces la documente importante ale sistemului sanitar din Romania, printr-o firmă care s-a ocupat de ordonarea arhivelor spitalelor.

Pe aceeași temă

 

Conform Euractiv.ro, printr-o firmă specializată în arhivarea de documente, trustul Hexi Pharma a avut acces, în ultimii cinci ani, la documente din arhivele a zeci de spitale din România.

 

"În ultima zi din anul 2010, Signum Service, o firmă care opera o sală de fitness, își schimba obiectul principal de activitate într-unul aparent fără nicio legătură cu istoria sa: „legătorie și servicii conexe”. Simultan, lângă acesta apar alte câteva: „servicii pregătitoare pentru pretipărire”, „activități ale bibliotecilor și arhivelor” și „activități de servicii suport combinate.

 

Trei luni mai târziu, în martie 2011, Dan Alexandru Condrea, care mai fusese acționar în firmă până în 2009, reintră în joc. Devine administrator și preia controlul firmei, cu 90 la sută.

 

(...) Peste 60 de contracte de bunuri și servicii cu aproape 20 de spitale, majoritatea având ca obiect servicii de arhivare a documentelor, i-au adus firmei lui Condrea, în cinci ani, atât acces la informațiile spitalelor, cât și 1.522.399 de lei.”

 

Cititi intreaga investigatie pe Euractiv.ro

 

***

 

Tolo.ro a publicat saptamana trecuta o noua investigatie despre situatia spitalelor romanesti, aratand, pe baza unor documente, ca dezinfectatele folosite in spitalele publice sunt de slaba calitate iar Directiile de Sanatate Publica nu iau masurile necesare pentru a bloca acest fenomen.

 

Investigatia publicata pe tolo.ro arata ca cel mai mare furnizor de dezinfectate al spitalelor romanesti a livrat in ultimii ani produse cu o calitate foarte scazuta, iar Directiile de Sanatate Publica, aflate in subordinea ministerului Sanatatii, nu au luat masurile necesare pentru blocarea acestui fenomen. 

 

Investigatia arata ca principalul furnizor de dezinfectate al spitalelor romanesti livreaza produse cu „o concentrație mai scăzută decât pe etichetă”, fapt descoperit chiar de unele rapoarte oficiale ale DSP.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22