Davutoglu, premierul Turciei a demisionat din functie: Nu voi mai candida la sefia AKP

Vlad Toma | 06.05.2016

Ahmet Davutoglu si-a anuntat ieri demisia din functia de presedinte al formatiunii politice AKP si din cea de prim-ministru al Turciei. Demisia acestuia vine pe fondul cresterii tot mai mari a puterii actualului presedinte, Erdogan, anunta Reuters.

Pe aceeași temă

 

In ultimul sau discurs, Davutoglu si-a aparat propriile realizari si si-a exprimat speranta ca guvernarea AKP va continua.

 

Dupa o intalnire cu conducerea AKP, Davutoglu a precizat ca, in actualul context, nu va mai candida pentru un nou mandat de preşedinte la congresul Partidului Dreptăţii şi Dezvoltării din 22 mai.  

 

Demisia lui Davutoglu ridica semne de intrebare in privinta acordului semnat de UE si Turcia in privinta problemei migrantilor.

 

Instabilitatea creata astfel nu este deloc binevenita in contextul crizei din Siria si a luptei contra Statului Islamic, fiind posibil ca alegerile parlamentare sa fie organizate a treia oara in mai putin de 18 luni.

 

Renuntarea lui Davutoglu la functia de premier vine dupa saptamani intregi de tensiuni cu presedintele Erdogan, care incearca sa intareasca si mai mult functia prezidentiala, fapt care, in ochii adversarilor sai, ar duce la o crestere a autoritarismului.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22