Dincu ii ia apararea lui Cadariu

Dora Vulcan | 06.05.2016

Coruptia din sistemul administrativ nu este o noutate, inclusiv in domeniul sanatatii, iar in anumite momente, "nici puscaria, nici DNA nu au efect total asupra sistemului de sanatate", a declarat vineri vicepremierul Vasile Dincu, aflat intr-o vizita la Spitalul de Urgenta Judetean din Bistrita.

Pe aceeași temă

 

 

Vasile Dincu a adaugat ca, in momentul preluarii mandatului de catre actualul ministru al sanatatii, acesta a gasit in minister foarte multi angajati cercetati penal sau chiar arestati, potrivit Agerpres, citat de Hotnews.

 



"Cand a ajuns domnul Cadariu la minister, primul lucru s-a intors la noi, la sediul Guvernului si ne-a spus ca la el cei mai multi sunt arestati preventiv din minister, altii sunt in procese, altii sunt in puscarie, deci nici nu avea cu cine sa lucreze in multe directii. Se pare ca, in anumite momente, nici puscaria, nici DNA nu au efectul total asupra sistemului. Cred ca trebuie sa regandim sistemul medical de la noi, dar sa ne gandim cu sinceritate si sa punem resurse acolo", a afirmat Vasile Dincu.

 


Vicepremierul considera ca acest fenomen al coruptiei poate fi controlat prin o mai mare grija acordata angajarilor in sistem, salariilor oferite si resurselor alocate de la nivel local sau judetean in vederea sustinerii unor investitii.

 



In ceea ce priveste scandalul dezinfectantilor din spitale, Vasile Dincu a apreciat ca acesta este legat de unele erori din sistem, care avea nevoie sa fie descoperit si pentru care trebuie gasite solutii adecvate.

 



"Cred ca acest scandal trebuie privit ca pe un scandal din cadrul unor erori de sistem. Noi ne uitam la cazuri particulare, cum este cazul acesta, pe care l-a descoperit un jurnalist. Cred ca sunt foarte multe asemenea lucruri in sistemul de sanatate si acestea trebuie descoperite, trebuie sa facem o analiza la ceea ce se intampla si sa gasim solutii la asta. Nu cred ca a descoperi acum ca se intampla niste lucruri inseamna o responsabilitate imediata pentru ministrul care are in acest moment acest portofoliu. Sper ca vom reusi sa facem cateva schimbari legislative importante, care sa ne faca sa putem sa evitam asemenea lucruri. Coruptia din sistemul administrativ din Romania nu este o noutate pentru noi si trebuie sa facem ce se poate pentru ca sa dispara in anii care vin", a incheiat Vasile Dincu.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22