Cel mai mare incendiu din istoria Canadei

Dora Vulcan | 06.05.2016

Incendiul care mistuie nordul Provinciei Alberta din Canada arde pe o suprafata de 10 ori mai mare decat a Bucurestiului. Focul s-a extins in cateva zile si a distrus peste 1.600 de case. Regiunea afectată este inima energetica a Canadei şi a provocat scaderea productiei de petrol cu 16%.

Pe aceeași temă

 

 

 

Flacarile au izbucnit in apropiere de orasul Fort McMurray, din provincia Alberta, pana in acest moment fiind evacuati aproape 90.000 de oameni. Oficialii canadieni spun ca ar putea dura chiar saptamani pana cand focul va fi stins, iar oamenii se vor putea intoarce acasa, anunta NBC News citand un oficial:

 


"Pagubele produse comunitatii din Fort McMurray sunt foarte mari, iar orasul nu este sigur pentru locuitori. Pur si simplu nu este posibil, nici responsabil sa speculam in jurul momentului in care cetatenii se vor putea intoarce. Tot ce stim este ca nu va fi o chestiune de zile", a declarat premierul provinciei Alberta, Rachel Notley, citat de ziare.com.

 


Seful pompierilor municipalitatii, Darby Allen, a aratat ca echipajele de interventie fac tot ce pot, insa nu vor reusi sa stinga focul daca nu ploua. Iar prognoza meteo nu este deloc imbucuratoare, pentru ca regiunea nu va vedea niciun strop de ploaie in urmatoarele zile.

 

 

 „Este îngrozitor! Absolut devastator! Parcă a venit apocalipsa!”

 

 

Acum, focul ameninţă şi două instalații de extragere a petrolului. Flăcările înghit hectar dupa hectar. Cartiere întregi sunt pârjolite şi zona arată ca după război. Situaţia devine tot mai gravă: vântul îşi schimbă direcţia şi poartă focul spre o zonă unde se refugiaseră 25 de mii de oameni. Doar cu elicopterul sau avionul pot fi salvaţi din cercul de foc, titreaza site-ul Digi24.ro citandu-l pe premierul canadian:

Justin Trudeau, premierul Canadei spune ca: „Aviaţia canadiană este gata să ofere sprijin provinciei Alberta furnizând mijloace aeriene care să contribuie la eforturile de evacuare.”

 

 

Oamenii din câteva localităţi apropiate de Fort McMurray vor fi şi ei evacuaţi

 

 

Localnicii sunt speriaţi că au trecut pe lângă moarte, furioşi că focul i-a lăsat fără nimic şi acuză autorităţile. In incendiu au fost deja mistuite peste 1.600 de case: „Nu cred că şi-au dat seama ce se întâmplă", spune unul dintre sinistrati.

 

 

Dale Benfeld, reprezentant al autorităţilor locale a declarat ca: „Ne confruntăm cu un incendiu de amploare şi foarte grav. A înghiţit deja un oraş şi ne vom asigura că locuitorii din Anzac şi Gregoire sunt în siguranţă şi îi vom evacua.”

 

Alberta are cele mai mari rezerve de petrol din lume, după Arabia Saudită şi Venezuela.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22