Ciolos despre ministrul Transporturilor: "nu a avut curaj" sa restructureze CNADNR

Dora Vulcan | 20.05.2016

Premierul Dacian Ciolos l-a criticat pe ministrul Transporturilor, Dan Costescu, pe problema Companiei de Drumuri si Autostrazi, reprosandu-i ca nu a avut mai mult curaj pentru o restructurare substantiala a companiei.

Pe aceeași temă

 

 

"Incep sa ma gandesc din ce in ce mai serios la alternative daca vrem sa avem autostrazi in anii care vin si sa avem proiecte mari de infrastructura. Cred ca trebui sa le asumam intr-un alt fel, la un alt nivel, la o alta anvergura institutionala", a declarat Ciolos la Realitatea TV, monitorizata de Hotnews.

Moderatorul emisiunii, Rares Bogdan l-a intrebat pe premierul Dacian Ciolos despre situatia din ministerul Transporturilor si din companiile din subordine, subliniind ca "situatia de la CNADNR este dezastruoasa in continuare". 

"Da, e unul dintre lucrurile pe care le-am reprosat si i le reprosez ministrului Costescu", a raspuns Dacian Ciolos. "Faptul ca nu s-a dus mai departe cu noua conducere a CNADNR cu mai mult curaj in restructurare. Dincolo de asta, eu personal constat ca e o companie foarte greu de restructurat pentru ca e o rezistenta foarte mare acolo. E o companie care din punctul meu de vedere de la inceput a fost gandita intr-un mod foarte complex si complicat, e o companie care in acelasi timp gestioneaza si drumuri nationale si autostrazi, doua categorii de drumuri diferite. Gestioneaza in acelasi timp si investitii, dar si mentenanta fara sa existe competente specifice. Nu a fost impresia mea ca atunci cand au fost recrutati anumiti oameni acolo criteriul principal a fost competenta specifica pe investitii sau mentenanta, pe infrastructura mare gen autostrada sau pe drumuri nationale", a declarat Ciolos.

"Nu mi-am pierdut speranta, cred ca lucrurile pot fi schimbate acolo, dar incep sa ma gandesc din ce in ce mai serios la alternative daca vrem sa avem autostrazi in anii care vin si sa avem proiecte mari de infrastructura. Cred ca trebui sa le asumam intr-un alt fel, la un alt nivel, la o alta anvergura institutionala", a declarat premierul Ciolos. 

"Institutiile trebuie sa fie mai clare, mai suple si mai bine sustinute legislativ pentru anumite proiecte. Ati vazut ca si la CNADNR de cand am promovat acea Ordonanta pentru accelerarea avizarii unor proiecte de investitii lucrurile au inceput sa fie deblocate, dar va spun ca aproape pentru fiecare proiect in parte trebuie sa pun un om sa ia, sa plimbe dosarul dintr-un minister in altul pentru ca nu avem proceduri care sa fie foarte functionale", a mai spus Dacian Ciolos. 

"Ne lipseste o competenta tehnica in aceste institutii si ne lipseste onestitate in proiectele de infrastructura. Onestitate in sensul ca, din punctul meu de vedere, in multe din aceste institutii au fost recrutati oameni care au fost pusi acolo nu pentru a rezolva probleme de infrastructura, ci pentru a rezolva anumite interese. Insa, foatre multi dintre ei functionari fiind, nu poti sa-i schimbi in cateva luni. Trebuie procese de restructurare si unele dintre ele le vom face noi, le vom incepe noi", a mai spus primul ministru.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22