Circul lui Nicusor Constantinescu s-a incheiat. E arestat preventiv pentru 30 de zile

Iulia Mincu | 21.05.2016

Curtea de Apel Constanta a admis, vineri seara, cererea procurorilor DNA Constanta de arestare preventiva pentru 30 de zile a presedintelui Consiliului Judetean, Nicusor Constantinescu, informeaza Mediafax.

Pe aceeași temă

 

 

 

 Potrivit procurorilor, baronul de Constanta a incercat sa se sustraga arestarii si audierii, internindu-se in spital, perioada in care insa  a iesit din sanatoriul Techirghiol pentru a se duce la aniversarea a 20 de ani de la terminarea facultatii.

 

Nicusor Constantinescu avea joi termen la Curtea de Apel Constanta in dosarul Centrului Militar Zonal, insa miercuri seara acesta s-a prezentat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta cu probleme urologice si a fost internat de catre medici.

 


Un echipaj de jandarmi s-a deplasat la locuinta lui Nicusor Constantinescu pentru a pune in aplicare mandatul de aducere la instanta in dosarul Centrului Militar Zonal Constanta, insa presedintele Consiliului Judetean Constanta nu a fost gasit acasa, fiind internat la Spitalul Judetean de Urgenta Constanta. Ca urmare a acestui fapt, procurorii DNA Constanta au cerut, joi, inlocuirea controlului judiciar cu masura arestului preventiv, termenul fiind stabilit pentru vineri, la Curtea de Apel Constanta.


Procurorii spun ca Nicusor Constantinescu s-ar fi sustras de la obligatiile prevazute prin masura controlului judiciar, respectiv obligatia de a se prezenta la instanta la termenele prevazute, dupa ce, in ultima perioada, presedintele CJ Constanta s-a internat de mai multe ori in diverse unitati sanitare chiar in preajma termenelor de judecata.
 

Potrivit procurorilor, "de la data de 29 martie 2016 pana in prezent, Constantinescu Nicusor Daniel, cu rea credinta, a lipsit de la toate termenele de judecata, motivand faptul ca este nedeplasabil ca urmare a unei interventii chirurgicale la un picior, fiind internat ulterior, pentru recuperare, la Sanatoriul Balnear Techirghiol. 

Instanta de judecata chiar a incercat sa il audieze pe inculpat in incinta sanatoriului, dar acesta din urma nu a fost de acord. Desi inculpatul pretindea ca nu se putea deplasa, pana in prezent acesta a parasit de mai multe ori Sanatoriul Balnear Techirghiol pentru a-si rezolva diverse 'probleme personale'. 

De exemplu, la data de 14 mai 2016, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a participat la sarbatorirea a 25 de ani de la absolvirea facultatii, implicandu-se foarte activ in organizarea evenimentului respectiv prin: invitarea si cazarea unor persoane, stabilirea numarului participantilor, angajarea unei formatii care sa asigure fondul muzical, etc. 

Mai mult intr-o publicatie locala au fost publicate ulterior fotografii realizate in aula facultatii in care inculpatul apare pozitionat pe unul dintre cele mai de sus randuri ale salii. 

Din referatul procurorilor se desprinde concluzia ca, in perioada respectiva, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel a fost perfect capabil din punct de vedere fizic sa se deplaseze in afara sanatoriului balnear atunci cand interesele personale i-au dictat-o, insa a refuzat de mai multe ori sa se prezinte in instanta pentru a participa la procedura in cadrul careia chiar el a insistat sa fie audiat, urmarind cu rea credinta tergiversarea cauzei".


La sfarsitul lunii octombrie 2015, Nicusor Constantinescu a fost condamnat de Tribunalul Constanta la trei ani si jumatate de inchisoare cu executare in dosarul Centrului Militar Zonal, pentru abuz in serviciu

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22