În Timișoara se bat Feți-Frumoși pe scaunul de primar

Brindusa Armanca, Melania Cincea | 24.05.2016

În Timiş, la alegerile din iunie lupta se dă, practic, între PNL şi PSD, atât la Consiliul Județean Timiş – unde BEJ a va­lidat candidaturile a 12 formaţiuni po­­litice din 15 înscrise –, cât şi la Pri­mă­ria Timişoara – unde validaţi sunt 9 candidaţi din 12.

Pe aceeași temă

 

Unul dintre actorii ab­senţi este partidul M10, care nu a re­u­șit să strângă semnăturile. Cine joacă cinstit are puține șanse, asta cred oa­me­nii. Candidaţii cu cele mai mari şanse nu sunt nume noi, iar unii intră în cursă deşi au probleme în justiţie. Pen­tru CJ Timiş, cap de listă la PNL este deputatul Alin Popoviciu, fost PDL, al cărui nume apărea într-un dosar DNA, în legătură cu trucarea unor licitaţii pentru spaţiile Aeroportului Timişoara. Pus sub urmărire pentru instigare la abuz în serviciu, Popoviciu se jură că e curat și face deliciul presei cu o gu­du­rătură într-un clip electoral unde îl com­pară pe primarul Robu cu Făt-Fru­mos. Din partea PSD candidează liderul filialei judeţene, Sorin Grindeanu, un apropiat al lui Victor Ponta şi al lui Ilie Sârbu. Acesta i-a luat locul şi la şefia fi­lialei PSD, şi pe listele pentru CJ Timiş lui Titu Bojin, trimis în judecată pentru abuz în serviciu, acuzat că şi-ar fi fa­vo­rizat o firmă în relaţia cu Direcţia Ape­lor Banat, pe care a condus-o. După mo­da penalilor din politică, Bojin nu se retrage, ci candidează din partea UNPR, pentru care a părăsit, supărat, PSD. Toți candidații, spune publicația online deBanat.ro, sunt legați prin fire ne­vă­zute de stăpânii orașului, frații Cris­tes­cu, finanțatori și profitori sadea. PMP a avut curajul să se lanseze cu o doamnă, Roxana Iliescu, intrată recent în po­li­tică, iar pentru primărie cu Marius Du­gulescu, în așteptarea voturilor co­mu­ni­tății neoprotestante.

 

În cursa pentru Primăria Timişoara, PNL este reprezentat de actualul pri­mar, Nicolae Robu, avantajat de legea electorală și ajuns la apogeul egolatriei, considerându-se primarul „provi­den­țial“ al orașului. Principalul său con­tra­candidat ar fi omul PSD, Florin Bîr­săş­teanu, medic de profesie, aflat într-un fel de non-combat, de vreme ce abia i se aude glasul. În competiţie intră şi un fost viceprimar al oraşului în man­datele lui Gheorghe Ciuhandu, Adrian Orza, consilier local independent, fost PNŢCD. La alegerile din 2012, Adrian Or­za candidase din partea coaliţiei FDGR-PNŢCD, reuşind să se claseze pe lo­cul doi, după Nicolae Robu.

 

http://revista22.ro/files/news/manset/default/alegeri-timisoara-nicolae-robu.jpg

Nicolae Robu

 

Sondajele vehiculate de partide sunt unul mai simpatic decât celălalt. În son­dajul PNL, Robu bate cu 58%, în vreme ce, în sondajul comandat de Orza, ace­lași Robu n-ar lua mai mult de 18% din voturi.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22