Tolo.ro In 2014, un doctor de la Elias a descoperit bacterii. Cazul a fost musamalizat

Vlad Toma | 25.05.2016

Intr-o noua investigatie publicata astazi, Catalin Tolontan arata ca, in 2014, dupa ce un copil nou născut și un bolnav de cancer au contactat infecții nosocomiale, două colege de laborator de la spitalul Elias din Bucuresti au descoperit existenta a 2 milioane de bacterii pe mililitru de dezinfectant. In urma analizelor, aceeași bacterie a fost depistată în sîngele pacienților.

Pe aceeași temă

 

Conform Tolo.ro, ministerul Sanatatii condus de Nicolae Bănicioiu a îngropat acest subiect iar autoritățile și purtătorii de cuvînt precum Alexandru Rafila au mușamalizat acest caz, deși dezinfectanții plini cu germeni au fost certificați la București, Târgu Mureș, Tîrgoviște, Arad, Galați și Focșani.

 

Pe 30 iulie 2014, Mariana Buzea și Marilena Filipoiu sînt primii doi doctori din România care descoperă bacterii într-un produs care trebuia să omoare bacteriile. Mariana are ideea să preleveze imediat probe din săpunul lichid care le părea impur la ochi… Ambele probe... proveneau din săpunul Maxil, produs de o fabrică din Târgu Mureș pe nume Romchim.

 

Directorul spitalului, Doina Dimulescu, trimite probele la Institutul Cantacuzino. „Am vrut să vedem ce concentrație de bacterii avea săpunul...

 

Rezultatul este pur și simplu de neacceptat pentru un microbiolog. 2 milioane de bacterii pe un mililitru de săpun dezinfectant Maxil a depistat laboratorul Cantacuzino în mostrele trimise de la spitalul Elias.

 

La începutul lui august 2014, spitalul declanșează un control în toate stocurile de Maxil, indiferent dacă se aflau în zonele critice, în saloanele normale sau în magazie. Toate probele ies contaminate cu germeni....

 

Pacienții se infectaseră din spital. De la săpunul din spital bacteriile circulaseră și contaminaseră mîinile medicilor și, în final, sîngele pacienților.”

 

In cele din urma, pentru a scapa de bacterie, medicii de la Spitalul Elias au înlocuit tot sistemul prin care curgea săpunul lichid în saloane și in sălile de operație.

 

Cititi intreaga investigatie pe Tolo.ro

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22