Dragnea si Basescu cred ca Tariceanu nu trebuie sa demisioneze de la conducerea Senatului

Dora Vulcan | 25.05.2016

Presedintele PSD, Liviu Dragnea si fostul presedinte al Romaniei, Traian Basescu cred ca nu e oportuna demisia lui Calin Popescu Tariceanu de la conducerea Senatului dupa ce procurorii DNA au inceput urmarirea sa penala pentru marturie mincinoasa.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

UPDATE  Fostul presedinte Traian Basescu a declarat ca presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, "nu are motive sa demisioneze", deoarece functioneaza prezumtia de nevinovatie, iar ALDE nu are in criteriile de integritate masura demisiei din functie cand un membru al partidului este pus sub urmarire penala, transmite Agerpres. 



"Ei nu au, in ALDE, in criterii de integritate, demisia din functie cand esti pus sub urmarire penala. Atunci functioneaza principiul constitutional ca nu esti vinovat pana nu este condamnat. Functioneaza prezumtia de nevinovatie", a spus liderul PMP la Suceava. 



El a afirmat ca in cazul in care ALDE ar fi avut inclusa masura in criteriile de integritate, "cum s-a repezit PSD sa-si puna", se putea cere demisia din functie a acestuia.


Copresedintele PNL Vasile Blaga a declarat, marti, ca presedintele Senatului ar trebui sa demisioneze din functie pentru ca ar leza interesele tarii. Pe de alta parte, Dragnea sustine ca Tariceanu nu trebuie sa demisioneze si va fi in continuare sustinut de PSD.

 

 

UPDATE: Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, a declarat miercuri, la Deva, ca nu are motive sa-si dea demisia din functia pe care o ocupa in prezent, mentionand ca in ochii procurorilor "toata lumea e suspecta".


"Sigur ca raman presedinte al Senatului, atata vreme cat colegii mei imi vor acorda increderea, n-am de ce sa nu raman. Nu, fara niciun fel de indoiala n-am de ce sa-mi dau demisia. In momentul de fata, atata vreme cat procurorii mi-au adus la cunostinta ca sunt suspect. Suspect, da, ok, poti sa fii suspect. In ochii lor toata lumea e suspecta, sa stiti", a spus Tariceanu, potrivit Agerpres. 

Intrebat in ce masura ancheta procurorilor DNA i-ar putea influenta viitorul politic, copresedintele ALDE a mentionat ca este posibil ca anumiti oameni sa isi puna semne de intrebare in ceea ce il priveste, chiar si daca o instanta de judecata va stabili ca el este nevinovat.

"Orice astfel de masura nu poate sa ramana fara efecte. Faptul ca eu sunt increzator in ceea ce a fost comportamentul meu 26 de ani - de cand sunt in politica, faptul ca nu am facut compromisuri sigur ca mi-a creat o anumita imagine si un anumit profil. Daca vine o astfel de actiune probabil ca sunt oameni care vor avea anumite semne de intrebare. Aceasta actiune are consecinte imediate in ceea ce ma priveste; daca peste ceva timp o instanta o sa hotarasca ca sunt nevinovat, toata aceasta consecinta defavorabila nu se sterge", a afirmat Tariceanu.

"De aici rezulta un lucru: ca cei care sunt procurori, pe langa faptul ca au ambitia sa se remarce, trebuie sa aiba si responsabilitate. Nu neaparat fata de persoana lui Calin Popescu Tariceanu, ci fata de pozitia pe care eu o detin in momentul de fata, ca presedinte al Senatului, pentru ca eu reprezint, ca presedinte, Parlamentul-una dintre cele doua camere ale Parlamentului", a mai spus el.

 

***

 

Intrebat miercuri, la Sibiu, daca presedintele Senatului ar trebui sa demisioneze, Liviu Dragnea a raspuns: "Cred ca nu. Este o decizie a dumnealui pana la urma pe care eu si colegii mei i-o vom respecta. Nici nu am apucat sa vorbim. O sa vorbim cand ne vedem in Bucuresti."

Liderul PSD a tinut sa adauge ca social-democratii il sustin pe Tariceanu. "A explicat ca nu vrea sa cedeze si noi il sustinem in continuare", a mai spus Dragnea.

Dragnea declarase marti ca Tariceanu, fata de care procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale, poata sa conduca Senatul si in aceasta situatie.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22