Opțiunea Predoiu – o tragedie antică

Asadar, ca într-o tragedie antică, domnul Predoiu, fostul candidat al PDL la funcția de prim-ministru, a ajuns, din cauza fuziunii, candidatul PNL la funcția de primar al Bucurestiului.

Eugen Vasiliu 26.05.2016

De același autor

 

Și din această postură plătește acum toate oalele sparte de PNL în timpul USL si după. Altfel spus, un om onorabil totuși si foarte bine pregătit pentru funcții publice înalte, decontează acum în fața electoratului și aberația „doctrinară” numită USL (pentru care nu are nici o vină!) și, mai ales, continuarea USL după desființarea USL, adica votarea în parlament a alegerilor locale într-un singul tur !

 

Înscrierea PNL în PSD (adică formarea USL) a fost o crimă comisă de un partid istoric (din cauza ambițiilor prezidențiale ale „istoricului” Crin Antonescu, dar a fost depășită ca un vis urît (somnul rațiunii naște monștrii !). Faptul că, după desființarea USL (trezirea rațiunii), PNL a continuat totuși să viseze monștrii (sperînd eronat că va profita de o înțelegere monstruoasă privind amputarea unui tur la locale), nu mai are nici o altă justificare, în afara faptului că ticăloșia te prostește. Și aceasta este crucea pe care PNL, după trei bîlbîieli, i-a pus-o in spate lui Predoiu !

 

Ca un adevărat lider, specie foarte rară în PNL, Predoiu a acceptat această cruce pentru a scoate partidul din încurcătura în care nu el l-a băgat, dar a pus o condiție : să nu fie supus umilinței unei înfrîngeri și, la momentul pe care el îl va decide, să fie lăsat să facă o mișcare strategică de retragere, salvînd blazonul său și ce se mai poate salva din blazonul PNL pentru alegerile generale.

 

Așa s-a născut cred propunerea publică făcută lui Nicușor Dan, de retragere a candidatului mai rău plasat în sondaje cu o săptămînă înainte de scrutin.

 

Nicușor Dan a răspuns corect : pentru a fi învinsă candidata sistemului ticaloșit (PSD-Firea), nu trebuie să se retragă candidatul antisistem în nici un caz (pentru că voturile antisistem nu se vor duce la candidatul de sistem), ci trebuie să se retragă candidatul de sistem (Predoiu), cu îndemnul partinic mult mai eficient de a fi votat Nicușor Dan.  Își va asuma astfel public și culpa alegerilor într-un singur tur, cu un cîștig extraordinar de imagine pentru un PNL reformabil in vederea generalelor.

 

În această situație, domnul Predoiu mai are un pas mare de făcut :

 

să convingă partidul compus din foarte multe sosii ale domnului Atanasiu, că o retragere inteligentă din alegerile locale pe Bucuresti este o lovitură de imagine net superioară retragerii intempestive a trupelor române din Irak.

 

Cu aceste ginduri am plecat de la GDS miercuri seara și cu sentimentul că GDS își mai poate demonstra utilitatea în momente de criză. Mi s-a părut că am auzit și pașii domnului Predoiu pe acest drum.

 

Articol preluat contributors.ro

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22