Flori Dinu, in arest la domiciliu pentru 99 de infractiuni de inselaciune. Chimistul, invinuit si el

Dora Vulcan | 27.05.2016

Directorul general al Hexi Pharma, Flori Dinu, a fost ridicata vineri si dusa la Parchetul General. I s-a adus la cunostinta calitatea de suspect in dosarul dezinfectantilor diluati si retinuta de procurori. Sambata, instanta a decis retinerea ei la domiciliu. Chimistul Hexi Pharma a fost si el invinuit.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE - 29 mai, 19.10 - Judecatoria Sectorului 5 a decis retinerea, in arest la domiciliu, a directorului general Hexi Pharma, informeaza Prima TV. Flori Dinu a fost pusa sub urmarire penala vineri seara de procurorii Parchetului General care au dispus retinerea ei pentru 24 de ore. Decizia instantei sectorului 5 poate fi atacată cu recurs la Tribunalul Bucuresti de procurorii Parchetului General. 

 

 

UPDATE – 28 mai - Parchetul General spune ca Flori Dinu, in calitatea sa de director general al Hexi Pharma cu atributii in special pe partea de vanzari, la instigarea lui Condrea si stiind ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care le-a promovat. Mai mult, ea a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale, transmite Agerpres, preluat de Hotnews.

 

Sambata, la instanta

 

Parchetul General informeaza, printr-un comunicat, ca Flori Dinu va fi prezentata sambata judecatorului de drepturi si libertati din cadrul Judecatoriei Sector 5 cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile. 

 

 

"Flori Dinu, in calitate de director general al Hexi Pharma, avand atributii in special pe partea de vanzari desfasurata de societate, la instigarea numitului Dan Alexandru Condrea si cunoscand ca produsele comercializate nu respecta specificatiile din etichete, a coordonat intreg personalul care a promovat produsele si a intermediat activitatea de negociere si incheiere de contracte de furnizare, inducand in eroare reprezentantii unitatilor medicale care au achizitionat produsele.

 

Faptele au fost comise prin utilizarea de mijloace frauduloase, reprezentate de etichetele produselor neconforme, precum si ofertele transmise unitatilor inselate, direct sau prin intermediul portalului e-licitatii.ro", se spune in comunicatul citat. 

 

Parchetul General precizeaza ca, prejudiciul produs in patrimoniul persoanelor vatamate se cifreaza la valoarea de peste 28 de milioane de lei, fiind aferent produselor constatate ca fiind neconforme, furnizate conform contractelor incheiate in intervalul iunie 2012 - aprilie 2016 intre persoana juridica suspecta si numeroase unitati sanitare. 

 

"Probatoriul administrat in cauza pana la acest moment a relevat faptul ca inculpata Flori Dinu, prin activitatea sa de conducere si coordonare a departamentului de vanzari a Hexi Pharma si asigurarea vanzarii catre mai multe unitati sanitare a unor produse neconforme, a impiedicat in intervalul mentionat luarea de catre persoanele vatamate a masurilor privitoare la prevenirea si combaterea bolilor infectocontagioase, fapta ce a avut ca urmare raspandirea unor asemenea boli", au mai constatat procurorii. 

 

Directorul de productie, pus si el sub urmarire penala

 

Mihail Leva, director de productie si chimist al Hexi Pharma, a fost si el pus sub urmarire penala de procurorii Parchetului General in dosarul dezinfectantilor diluati din spitale, fiind acuzat de complicitate la participatie improprie la infractiunea de zadarnicire a combaterii bolilor.

Potrivit PrimaTV el ar fi fost pus sub control judiciar.
 

 

Comunicat al Hexi Pharma

 

Firma Hexi Pharma a transmis sambata, printr-un comunicat de presa, ca directorul general al societatii, Flori Dinu, nu a facut nicio declaratie in ultimele 24 de ore la Parchet si neaga ca ar fi avut in intentie sa nu se prezinte la Parchet, citatia nefiind facute pe numele ei ci al fabricii. De asemenea, se infirma informatia ca ar fi fost ridicata cu mascati.

Flori Dinu, a fost ridicata cu mandat, vineri dupa-amiaza, si a fost dusa la Parchetul General pentru a i se aduce la cunostinta calitatea de suspect in dosar, seara fiind retinuta pentru 24 de ore.
 

***

UPDATE 22.20 Flori Dinu a fost scoasa vineri seara cu catusele la maini din sediul Parchetului General si a fost dusa in arestul Politiei Capitalei

 

 

UPDATE 22.10 Potrivit Biroului de Presa al Parchetului General, Flori Dinu este acuzata oficial de savarsirea a 99 de infractiuni de inselaciune in forma continuata si 29 de infractiuni de inselaciune in forma simpla, precum si infractiunea de participatie improprie de zadarnicirea combaterii bolilor.

 

 

UPDATE 21.30: Flori Dinu ar fi fost retinuta vineri, pentru 24 de ore, de procurorii Parchetului General in dosarul dezinfectantilor, potrivit unor surse judiciare citate de Agerpres, sub acuzatia de inselaciune si zadarnicire a combaterii bolilor. Ea va fi dusa in instanta cu propunere de arestare preventiva.

 

 

***

 

Flori Dinu a fost adusa vineri dupa amiaza Parchetul General, informeaza Digi 24, pentru a i se aduce la cunostinta suspiciunile existente impotriva sa in dosarul Hexi Pharma. Flori Dinu este prima persoana care are calitatea de suspect in dosarul Hexi Pharma, in dosar fiind cercetate faptele inca de la demararea anchetei.



Hexi Pharma a incheiat contracte, in perioada 2014 - 2016, de vanzare de produse biocide cu 152 de unitati medicale, iar valoarea acestora este de aproximativ 51 milioane lei, asa cum a anuntat Parchetul inca de acum doua zile. Flori Dinu fusese citata de procurori sa se prezinte vineri la sediul Parchetului General dar a refuzat sa se prezinte, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.  



Joi dimineata, echipe de politisti au mers la sediul Hexi Pharma din bulevardul Octavian Goga din Capitala pentru a ridica noi documente, inscrisuri, necesare in cercetarea penala, au declarat surse judiciare pentru Mediafax. Sursele citate spun ca este vorba despre acte ce au ramas sigilate la sediul societatii, iar acum, la dispozitia procurorului care instrumenteaza dosarul, vor fi ridicate pentru analiza.

 



Actiunea de joi vine dupa ce in urma cu o saptamana politistii au ridicat documente de la depozitul Hexi Pharma, din Mogosoaia, de la trei spitale din Capitala si de la sediul RENAR.

 



Joi dimineata, la sediul Parchetului General a fost chemat unul dintre avocatii societatii Hexi Pharma.



Anchetatorii cauta date ce ar putea sustine indiciile pe care le au in dosar, fiind inceputa urmarirea penala pentru "zadarnicirea combaterii bolilor" si "falsificarea si substituirea de alimente sau alte produse".



Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, si-a pierdut viata, duminica seara, intr-un accident rutier petrecut in judetul Ilfov, pe drumul ce leaga localitatile Buftea de Corbeanca. Parchetul General a anuntat marti ca moartea lui Dan Condrea a fost violenta, iar leziunile "constatate s-au putut produce prin loviri de corpuri si planuri dure, cat si prin strivire de componentele unui autovehicul".

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22