Teza de doctorat a lui Negoita, acuzata de plagiat, analizata de CNATDCU

Dora Vulcan | 31.05.2016

Presedintele institutiei care verifica suspiciunile de plagiat a cerut ca teza de doctorat a primarului Sectorului 3, Robert Negoita, sa fie analizata, dupa ce un jurnalist a dezvaluit, luni, ca lucrarea este plagiata integral.

Pe aceeași temă

 

 

Seful Consiliul National de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare (CNATDCU), Ioan Aurel Pop, a cerut, personal, Comisiei de stiinte juridice din cadrul acestei institutii sa se faca verificari referitoare la acuzatia de plagiat in cazul lui Robert Negoita, informeaza ziare.com

"Nu se poate considera ca un articol de ziar poate sta la baza depunerii unei sesizari de catre orice persoana, cu atat mai mult pentru unul sau mai multi membrii ai Consiliului. Totusi, am transmis presedintelui comisiei de stiinte juridice rugamintea de a verifica acuzatia respectiva si de a lua masuri de analizare, de catre specialisti, a lucrarii in cauza", a declarat Aurel Pop.

Acesta a precizat ca regulamentul Consiliului nu contine dispozitii exprese privind autosesizarea in cazul unei suspiciuni de plagiat, insa membrii institutiei pot depune sesizari, la fel ca oricine altcineva.

Nu in ultimul rand, intrebat care este stadiul analizei tezelor de doctorat in cazul fostului premier Victor Ponta si fostului vicepremier Gabriel Oprea, Pop a spus ca acestea "se afla la comisia se stiinte juridice, spre verificare si verdict".
 

 

  

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22