Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii a fost adoptata. Ce spune Gorghiu

Dora Vulcan | 08.06.2016

Motiunea simpla impotriva ministrului Agriculturii, Achim Irimescu, intitulata 'Cel mai mare dezastru in agricultura romaneasca din perioada post-decembrista', initiata de PSD si ALDE, a fost adoptata miercuri de plenul Camerei Deputatilor, potrivit Agerpres.

Pe aceeași temă

 

 

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a declarat ca, "atunci cand trece o motiune, este cazul sa plece ministrul, este evident".

 

Motiunea a fost dezbatuta de deputati in urma cu trei saptamani, la discutiile din plen fiind prezent si ministrul Achim Irimescu.

 

Potrivit initiatorilor, motiunea sanctioneaza derapajele 'grave' din domeniul agriculturii privind neacordarea platilor directe (subventiilor), blocarea accesarii de fonduri europene, blocarea investitiilor in domeniul irigatiilor, managementul defectuos la nivelul ministerului si al unitatilor subordonate.

 

'Din momentul in care s-a instalat actualul ministru al Agriculturii, am auzit doar scuze si motivatii despre cum nu se poate sau de ce nu se poate sa faca treaba. De fapt, pe langa episoadele halucinante privind declaratiile politice, se observa cert ca nu stie ce si cum sa faca nimic', se arata in textul motiunii.

 

In opinia semnatarilor, ministrul Achim Irimescu trebuie sa plece 'pentru a nu desfiinta din economia Romaniei intreg sectorul agro-alimentar' si pentru a nu transforma cetatenii tarii in 'cersetorii Europei'.

 

Liberalii au anuntat ca se abtin de la vot. 'Il atentionam pe premierul Ciolos ca daca in 10 zile nu plateste subventiile pentru fermieri venim noi cu o motiune', a declarat insa liderul deputatilor PNL, Eugen Nicolaescu.

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22