PNL:Furtuna in paharul cu apa. Demisii la sectoare. Bolojan a primit vot de incredere

Dora Vulcan | 08.06.2016

Toti liderii liberali ai sectoarelor din Capitala au demisionat inca de dimineata. Anca Boagiu de la sector 2, a demisionat si ea la 18. 30. Bolojan a primit vot de incredere. Cezar Preda a cerut demisiile lui Paleologu si Bodea, care au criticat conducerea si pe el. Numirea unei conduceri la Bucuresti, amanata.

Pe aceeași temă

 

 

UPDATE - Ora 21:00 Sedinta Biroului Politic National al PNL s-a incheiat dupa 5 ore si jumatate, timp in care reprezentantii fiecarei organizatii din tara a luat cuvantul pe tema rezultatelor alegerilor locale, iar copresedintii Alina Gorghiu si Vasile Blaga au luat notite, dupa cum au relatate surse din interior, citate de Hotnews. Liderii de la filialele de sector care si-au dat demisia si care i-au cerut miercuri dimineata demisia si secretarului general Ilie Bolojan, acuzandu-l ca nu s-a implicat in campanie, au renuntat la acest demers si-au cerut si scuze in sedinta, potrivit surselor liberale. Mai mult, in sedinta s-a dat un vot de incredere pentru Bolojan. 

 

In ceea ce priveste conducerea PNL Bucuresti, deciziile se amana pana la urmatoarea sedinta BPN, in maxim doua saptamani. Dupa demisia lui Predoiu, filiala isi cauta un nou presedinte, iar variantele luate in calcul inainte de sedinta erau Adriana Saftoiu, Teodor Atanasiu si Cristian Busoi. 

 

La sedinta BPN si-a anuntat demisia si Anca Boagiu de la filiala sector 2, singura care refuzase initial sa faca acest lucru. 

 

In plus, deputatul Cezar Preda a propus excluderea a doi membri PNL - Theodor Paleologu si senatorul Cristian Bodea, Preda nefiind insa singurul care a sustinut acest demers. Nu este clar daca un vot privind excluderea celor doi va avea loc se va da in organizatiile din care fac parte sau in aceasta sedinta. 

 

Paleologu a criticat in repetate randuri deciziile luate de PNL in campania pentru primaria Bucuresti, inclusiv pe Mircea Ionescu Quintus, in timp ce Bodea a atras atentia in ultimele zile dupa ce a afirmat pe Facebook ca "nu mai accepta dictatura in PNL", ca PNL "nu este partidul lui Iohannis" si ca s-a saturat sa mai taca. Miercuri, Bodea a scris pe Facebook ca se impune organizarea unui congres. 

 

In ceea ce priveste conducerea PNL Bucuresti, deciziile se amana pana la urmatoarea sedinta BPN, probabil saptamana viitoare. Dupa demisia lui Predoiu, filiala isi cauta un nou presedinte, iar variantele luate in calcul sunt Adriana Saftoiu, Teodor Atanasiu si Cristian Busoi. Lui Busoi i-au fost delegate atributiile de catre Predoiu pana la numirea unui nou sef

 

UPDATE 20.00 - Sedinta Biroului Permanent National dureaza de cinci ore. Au venit cateva zeci de persoane din tara dar au fost invitate sa iasa si sa ramana doar cei cu drept de vot. In continuare situatia secretarului general Ilie Bolojan, fost sef de campanie al PNL, ramane neclara, pentru ca a refuzat sa-si dea demisia. Mai mult, a cerut si un vot de reconfirmare pe care, spun surse citate de Digi 24, chiar l-ar fi obtinut. Ilie Bolojan este primarul PNL (Oradea) care a obtinut cel mai mare scor din tara. 

 

S-a analizat activitatea fiecarei organizatii in parte dar nu s-a pus inca problema vreunei demisii. Doar cei care au obtinut sub scorul national al partidului vor fi schimbati zilele urmatoare.


 
UPDATE 18.30: Președintele PNL Sector 2, Anca Boagiu, a demisionat din funcție miercuri seară, informeaza Digi 24 citand surse. Ceilalți șefi de organizații de sector au demisionat încă de miercuri dimineață.

 

Co-liderul PNL Alina Gorghiu a declarat, inainte de inceperea sedintei ca este "amarata si catranita" de rezultatul de la Bucuresti, dupa ce a fost pusa sa comenteze nemultumirea presedintelui Iohannis cu privire la rezultatul obtinut de PNL la Bucuresti. Cu cateva zile in urma ea se declara multumita de rezultatele alegerilor locale din 5 iunie.

Ea a negat informatiile potrivita carora ar fi fost cu celalalt co-presedinte, Vasile Blaga, la Cotroceni. 

 

Scandal în PNL după rezultatele dezastruoase de la alegerile locale din 5 iunie. Miercuri, toți șefii organizațiilor de sector, cu excepția Ancăi Boagiu, au demisionat, arată digi24.ro.

 

Mihai Voicu, vicepreședinte PNL și lider al filialei PNL Sector 1 a confirmat informația prin care "cinci dintre cei şase preşedinţi de sectoare şi-au depus demisiile. Doamna Boagiu de la sectorul 2 a cerut să aibă mai întâi o consultare şi nu şi-a depus demisia. O parte dintre noi şi anume patru preşedinţi de sectoare am solicitat şi demisia lui Ilie Bolojan pentru că, în calitate de şef de campanie, nu a performat. A lipsit din această campanie. Nu am primit un răspuns", a declarat acesta.

 

Adriana Săftoiu i-a luat apararea lui Bolojan, intr-un interviu acordat Digi 24: „Ar fi nedrept să spunem că Bolojan ar fi singurul vinovat. E discrepanţă între rezultatele pe ţară şi Bucureşti. O bună parte din decizii nu-i aparţin lui Bolojan, iar scorul la Oradea - pe primul loc - îl face unul dintre cei care a contribuit mult la scorul nostru naţional. Mi se pare puţin exagerat să-i ceri primarului Bolojan demisia".

 

 

Miercuri, la orle 15:00, liderii PNL s-au reunit intr-o sedinta a Biroului Politic National, pentru a decide cine va conduce filialele din Capitala si care este strategia pentru parlamentarele din toamna, tocmai pentru a evita repetarea rezultatelor de la locale. Tensiunile in PNL s-au acumulat dupa esecul din Bucuresti, inregistrat mai ales dupa ce candidatul partidului la Primaria Capitalei, Catalin Predoiu, a iesit pe locul 3. PNL a pierdut, insa, si celelalte primarii, castigate exclusiv de PSD. 

 

Demisia lui Predoiu nu a rezolvat situatia, mai multi membri PNL cerind demisia lui Gorghiu si Blaga, considerati vinovati pentru politica partidului, si organizarea unui Congres. Sansele sunt insa mici, cei doi co-presedinti au refuzat organizarea unui Congres cu argumentul ca la nivel national scorul PNL este unul bun, ba chiar ”istoric”.

 

Gorghiu a precizat sa partidul va intra in procedura urgenta de selectare a unor noi presedinti de sectoare dar si a unui nou presedinte PNL Bucuresti, dupa demisia lui Catalin Predoiu din aceasta functie. 


"Cei șase și-au depus mandatul, le mulțumesc pentru activitate, până pe data de 15 iulie vom avea președinți la organizația de București, la sectoare și vom unifica cele 20 de filiale cu copreședinți", a declarat Gorghiu, conform Realitatea Tv. Cu toate aceastea, conform stiripesurse, mai multi presedintii PNL de la sectoare au respins afirmatiile Alinei Gorghiu, infirmand informatia ca si-au dat demisia. Mai mult, Marius Rogin, președinte PNL Sector 4, a spus ca ”doamna Gorghiu minte! Nu mi-am prezentat nici o demisie... Daca conducerea partidului consideră că rezultatele au fost slabe să decida cei doi copreședinți, dar le reamintesc că decizia politică de a-l avea candidat pe Răzvan Sava le apartine.” Cristi Olteanu, președinte PNL Sector 5 a spus ca a ”avut o discuție cu doamna co-președinte despre depunerea mandatului și am spus că sunt de acord în semn de solidaritate, dar numai dacă în prealabil toți ceilalți 5 președinți de la sectoare vor face același gest.” Anca Boagiu, președinte PNL Sector 2 a anuntat de asemenea ca nu si-a depus demisia.  Florin Alexe, președinte PNL Sector 3 a spus ca ”a avut o discuție și am spus că voi face un pas în spate, dar nu mi-am depus demisia.” Mihai Voicu, președinte PNL Sector 1, a transmis de asemenea ca nu a demisionat.

 

Co-presedintele PNL a mai spus ca locul lui Predoiu la sefia PNL Bucuresti ar putea fi luat fie de Adriana Săftoiu, fie de Cristian Bușoi sau Teodor Atanasiu.

 

 "Noi nu am putut să ne bucuram de rezultatul la nivel naţional, tocmai din cauza rezultatului de la Bucureşti. Mâine la BPN va avea loc o discutie cu fiecare şef de organizaţie, pentru a vedea ce se poate face pentru a obţine funcţia de preşedinte de CJ, dacă se poat face majorităţi cu UDMR în anumite judeţe. Spre exemplu la Cluj sau la Satu Mare", a mai spus Gorghiu la Realitatea tv marti seara.

 

Catalin Predoiu, candidatul propus de PNL pentru functia de primar general al Bucurestiului la alegerile locale care au avut loc duminica, a anuntat luni ca si-a dat demisia din functia de sef al PNL Bucuresti: " Am depus mandatul de Președinte al Filia­lei PNL București. Mulțumesc încă o dată ­tuturor celor care m-au sprijinit cu gând­ul sau cu fapta, tuturor celor care mi-au­ acordat votul. Îi asigur că nu le-aș fi ­risipit speranțele și încrederea", a transmis Predoiu.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22