Pe aceeași temă
„Sunt bani care trebuie restituiți statului, dar dacă această infracțiune este dezincriminată, statul își ia adio de la acești bani”, a spus Kovesi, citata de Digi 24.
Sefa DNA a mai spus ca sunt mii de funcționari publici care semnează în fiecare zi contracte, fără să se teamă sau fără să spună că nu știu ce să facă, acestia ajungand chiar sa se specializeze si sa nu mai ia mita direct, fara sa faca licitatie, ci prin acte aditionale.
Ea a mai precizat ca DNA a studiat cazul si legea este suficient de previzibila iar neclaritatile invocate s-ar datora unor generalizari nejustificate. In plus, a adaugat sefa DNA, in ultimii 10 ani, CCR a respins de mai multe ori exceptia analizata in acest zile.
Dacă CCR dezincrimineaza abuzul în serviciu, „funcționarii publici și demnitarii vor fi lipsiți de orice responsabilitate, pentru că nu vom avea infracțiune pentru care să-i pedepsim, iar ei vor putea să facă ce vor, să încheie orice contracte. Prejudicii enorme nu vor putea fi recuperate”, a adăugat sefa DNA, la Digi 24.
Judecatorii Curtii Constitutionale au decis acum cateva zile sa amane pentru 15 iunie discutarea exceptiei de neconstitutionalitate privind incriminarea abuzului in serviciu, exceptie ridicata in mai multe dosare.