George Soros: Iesirea Marii Britanii din UE ar putea duce la destramarea Uniunii

Vlad Toma | 13.06.2016

Miliardarul American George Soros a declarat recent ca, daca Marea Britanie alege sa iasa din UE, ea ar putea fi urmata de mai mult state, ceea ce va duce la destramarea UE.

Pe aceeași temă

 

Soros considera insa ca, in cele din urma, cei care vor opta pentru ramanerea Marii Britanii in UE vor fi mai multi decat cei care lupta pentru Brexit, anunta The Guardian.

 

Miliardarul a anuntat ca a investit mult in aur, pentru a contracara o eventuala volatilitate a pietei care ar putea rezulta in urma votului pentru Brexit.

 

 “Daca Marea Britanie iese din UE, ar putea provoca un exod general care va face dezintegrarea UE de neevitat” a spus Soros.

 

El crede insa ca numarul celor care opteaza pentru ramanerea Marii Britanii in UE va creste in ultimele doua saptamani de dinaintea votului, ceea ce nu va rezolva insa problema crizei migrantilor si a problemelor economice ale Greciei, care ar putea duce in cele din urma la colapsul UE.

 

"Pietele nu au intotdeauna dreaptate insa acum sunt de acord cu ele," a spus Soros, considerand ca recenta crestere a pretului lirei sterline ar putea fi un semn ca votul pentru iesirea din UE este putin probabil.

 

El considera ca stabilitatea globala este amenintata nu doar de Brexit ci si de problemele economiei ale Chinei si de eventuala alegere a lui Donald Trump in functia de presedinte al SUA.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22