Mircea Sandu si Dumitru Dragomir condamnati la cate trei ani cu suspendare

Dora Vulcan | 13.06.2016

Mircea Sandu (fost presedinte al FRF) si Dumitru Dragomir (fost conducator al LPF) au fost condamnati de Tribunalul Bucuresti la cate trei ani de inchisoare cu suspendare in dosarul "Dezafilierii Universitatii Craiova". Decizia nu este insa una definitiva, ea poate fi atacata prin apel.

Pe aceeași temă

 

 

 

 

Conform Digi24, Sandu si Dragomir vor trebui sa plateasca o amenda de cate 80.000 de lei si sa presteze trei luni munca in folosul comunitatii. 



Cei doi fosti oficiali ai FRF si LPF au primit 2,4 ani de inchisoare, la care s-au adaugat opt luni spor de pedeapsa, ajungandu-se astfel la totalul de trei ani. 



Adrian Mititelu (patronul U Craiova) va avea de primit 1 miliard de lei despagubiri din partea FRF si LPF. In plus, Federatia Romana de Fotbal si Liga Profesionista de Fotbal au mai primit si o amenda penala de 370.000 de lei.



Procurorii DNA cerusera cate 14 ani de inchisoare pentru Mircea Sandu si Dumitru Dragomir: pedeapsa maxima plus o treime spor de pedeapsa pentru circumstante agravante.

 


Dumitru Dragomir, prima reactie 

"Am votat democratic si sunt condamnat pentru abuz in serviciu. Eu nu aveam nicio treaba cu FRF, eu eram la Liga, dar am votat la fel ca si ceilalti. Daca asa a crezut judecatoarea, eu ce sa fac? E o decizie luata de un judecator, de frica DNA" - Dumitru Dragomir, la Romania TV. 



"Toti fotbalistii romani din ultimii 1- ani nu valoreaza 240 de milioane de euro. Eu nu cred asa ceva. Inseamna ca doamna judecator este experta in fotbal. Nimeni din Adunarea Generala nu a fost chemat ca martor. Decizia a fost luata in Comitetul

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22