Curtea de Apel Bucuresti cere DIICOT sa verifice BCR pentru suspiciunea de spalare de bani

Dora Vulcan | 13.06.2016

Magistrații Curții de Apel București cer DIICOT să verifice suspiciuni de spălare de bani într-un dosar privind BCR. Instanța a luat această hotărâre dupa o plângere depusă de de o firmă aflată în insolvență.

Pe aceeași temă

 

 

 

Sunt vizate licitații de dizolvare a activelor companiei respective. Firma în cauză deținea mai multe terenuri din Tâncăbești și un complex turistic din Brașov. 

 

Potrivit unor surse judiciare, citate de Romania libera, CAB cere DIICOT să înceapă urmărirea penală a lui Remus Borza și a companiei sale de insolvență Euro Insol pentru spălare de bani în dosarul ce vizează vânzarea către BCR a unui un complex turistic din Poiana Brașov si a unor terenuri din Tâncăbești-Ilfov.

 

BCR ar fi putut săvârși infracțiuni de spălare de bani constând în dobândirea unor imobile situate în Tâncăbești, dar și a activului Silver Mountin, din Poiana Brașov, compus din peste 170 de paratamente.

 

Euro Insol administrează pestre 2,3 miliarde de euro ( vasloarea unor societăți aflate în stare de insolvență).

 

Când s-a ajuns la lichidare, activele s-au vândut tot de către Borza, societatea sa câștigând bani pentru fiecare procedură.

 

Potrivit surselor judiciare, totul  a început anul trecut când s-a facut o plângere penală împotriva lui Borza la DNA, în calitate de lichidator al proiectului Silver Mountin. Plângerea a fost clasată de DNA iar firma lichidatoare a atacat decizia DNA la Curtea de Apel București. Drept urmare, o parte din dosar se va întoarce la DNA pentru cercetarea unor fapte de posibil abuz în serviciu, iar la DIICOT, BCR va trebui să dea explicații cu privire la posibile infracțiuni de spălare de bani.

 

Este prima dată când o bancă din România este implicată într-un astfel de scandal și când i se aduc astfel de acuzații printr-o sentință definitivă a instanței de judecată.

 

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22