Iordache ramane interimar la Camera Deputatilor. Ponta pus la treaba pentru campania PSD

Dora Vulcan | 14.06.2016

PSD nu va desemna pe nimeni la conducerea Camerei Deputatilor, urmand ca interimatul sa fie asigurat de Florin Iordache, vicepresedinte al Camerei, miza fiind pusa pe alegerile parlamentare din toamna, mai ales ca in curand parlamentul intra in vacanta. Victor Ponta a fost pus la treaba si se va ocupa de campania PSD pentru parlamentare.

Pe aceeași temă

 

 

 

UPDATE 15.30:  Comitetul Executiv National al PSD a decis, la propunerea presedintelui Liviu Dragnea, sa nu propuna pe nimeni ca succesor al lui Valeriu Zgonea la sefia Camerei Deputatilor si sa se stabileasca in Biroul Permanent interimatul. Astfel, cel mai probabil functia va fi ocupata in continuare, pana la alegerile parlamentare din toamna, de deputatul PSD Florin Iordache, care este vicepresedinte al Camerei Deputatilor si care este in prezent presedinte interimar.

 

Pe de alta parte, potrivit unor surse parlamentare, citate de Hotnews, teoretic orice partid va putea propune un presedinte al Camerei Deputatilor, intrucat pe ordinea de zi de miercuri exista deja un punct privind votul pentru un nou presedinte.

 

 

UPDATE 14.30: Prima variantă vehiculată în Comitetul Executiv al PSD pentru șefia Camerei Deputaților este Rovana Plumb. La intrare, Rovana Plumb a spus că n-ar avea intenții să candideze, dar trebuie să vadă ce spun și colegii.

***

 

Comitetul Executiv National al PSD s-a reunit in sedinta la Parlament, de la ora 14.00, pentru a discuta formarea de majoritati post-electorale in tara, dar si pentru a isi alege succesorul lui Valeriu Zgonea la sefia Camerei Deputatilor si oportunitatea unei motiuni de cenzura impotriva guvernului. Sedinta vine la o zi dupa ce PSD a reusit indepartarea lui Valeriu Zgonea din functia de presedinte al Camerei Deputatilor, printr-o procedura care nu a necesitat revocarea lui. Astfel, PSD cauta inlocuitor, interimar fiind deputatul Florin Iordache, cel care are cele mai mari sanse sa ocupe aceasta functie si pe viitor, pana la toamna. Pe de alta parte, Victor Ponta a anuntat luni ca isi va depune candidatura, iar reactia lui Dragnea a fost ca nu ar fi trebuit sa faca acest anunt in presa inainte de a il face in interiorul partidului.

 

Victor Ponta s-a retras din cursa pentru șefia Camerei Deputaților. ”Liviu, nu candidez pentru această funcție și la nici una fără sprijinul tău și al partidului”.

 

Liviu Dragnea a ajuns la ședință și a spus: 

 ”Astăzi, unii dintre noi trebuie să dea un test. De răbdare, de inteligență, de maturitate, de responsabilitate. Pentru noi este important astăzi să arătăm că, în sfârșit, odată pentru totdeauna, PSD reușește să-și gestioneze un câștig politic, reușește să conserve o victorie politică. Eu am să le fac astăzi, spre finalul discuției, colegilor mei o propunere pe care sigur o s-o accepte”, a declarat Liviu Dragnea, citat de stiripesurse. Întrebat dacă Victor Ponta apicat testul de răbdare și inteligență, Dragnea a spus: ”Vedem acum”.

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22