Perchezitii la primaria din Jilava. Primarul Adrian Mladin retinut de procurorii DNA

Dora Vulcan | 14.06.2016

Procurorii DNA au efectuat marți dimineata percheziții la Primăria Jilava, în dosarul în care se cercetează fapte de corupție comise în perioada 2010 - 2012. Primarul Adrian Mladin a fost adus dupa-amiaza la DNA Bucureşti, unde este audiat de câteva ore. La finalul audierului, seara, Mladin a fost retinut de procurori.

Pe aceeași temă

 

UPDATE După mai multe ore de audieri, Adrian Mladin a fost reţinut de procurorii DNA, informeaza PRO TV. Anchetatorii i-au perchezitionat marti dimineata casa si biroul, apoi l-au dus la audieri. Mladin a fost condamnat intr-un alt dosar, tot pentru fapte de coruptie, la 7 ani de inchisoare, insa decizia instantei nu este definitiva. In ciuda acestor lucruri, Mladin a castigat luna aceasta un nou mandat. Adrian Mladin a ajuns in birourile procurorilor marti dupa-amiaza, dupa ce ore bune casa si biroul din primarie i-au fost perchezitionate. Localnicii par sa stie cu ce ilegalitati s-a ocupat primarul, spune PRO TV. Ar fi desproprietarit oameni din Jilava, cu toate ca acestia ar fi avut titluri de propritetate legale. Unul din ei spune ca i-a facut primarului Mladin peste o suta de plangeri la DNA. Un alt localnic sustine ca pe terenul ce i-ar fi fost luat ilegal primarul ar fi construit o statie de vacum in care ar fi investit milioane de euro, nefunctionala. Aceeasi schema ar fi aplicat-o primarul si in cazul unei policlinici nou-noute, care ar figura gata in acte, dar - in realitate - nu este deschisa si nu deserveste nevoile oamenilor. La fel si o statie de epurare. Care ar fi legatura? Toate aceste proiecte, sustin oamenii, ar fi fost castigate de o singura firma - care ar apartine unui apropiat al primarului. 

 

In prezent, Adrian Mladin este condamnat - in prima instanta - la 7 ani de inchisoare, intr-un alt dosar de coruptie. El ar fi pretins jumatate de milion de euro mita pentru intabularea unui teren si a primit 50.000. Acum patru ani, a castigat alegerile locale din spatele gratiilor, fara macar sa participe la campania electorala. A contat insa ca oamenii l-au crezut curat ca lacrima.

 

UPDATE: Primarul din Jilava, Adrian Mladin a fost adus la DNA unde este audiat de cateva ore. Digi 24 aminteste ca acesta este un obisnuit al DNA fiind denuntator in mai multe dosare penale care au dus la anchetarea mai multor oameni de afaceri care au avut contracte cu statul.

 

Vizat de anchetă ar fi chiar primarul Adrian Mladin, informeaza Agerpres citand surse judiciare, iar fapta cercetată ar fi legată de mită. Corespondentul B1TV aminteste ca Mladin a mai fost arestat in 2012 si are un proces pe rolul instantei supreme, unde este judecat pentru fapte de coruptie comise cat a fost primar, inainte de a fi reales la alegerile din 5 iunie. Un martor al DNA, care a fost chemat sa semneze procesul verbal de perchezitie la primarie, sustine ca primarul este acasa, ca nu a fost arestat dar ca procurorii ar perchezitiona domiciliul acestuia din comuna Jilava.

 

Procurorii DNA efectuează marți percheziții în cinci locații din București și Ilfov, dintre care una la sediul unei instituții publice, într-un dosar privind fapte de corupție comise în perioada 2010 — 2012.

 

"Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție — Secția de Combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție comise în perioada 2010 — 2012. În cursul zilei de 14 iunie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 5 locații situate în municipiul București și județul Ilfov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând domiciliile unor persoane fizice și sediile unor societăți comerciale", se arată într-un comunicat DNA.

 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Brigăzii de Intervenție Specială a Jandarmeriei.

 

 

Opinii

RECOMANDAREA EDITORILOR

Bref

Media Culpa

Vis a Vis

Opinii

Redacția

Calea Victoriei 120, Sector 1, Bucuresti, Romania
Tel: +4021 3112208
Fax: +4021 3141776
Email: redactia@revista22.ro

Revista 22 este editata de
Grupul pentru Dialog Social

Abonamente ediția tipărită

Abonamente interne cu
expediere prin poștă

45 lei pe 3 luni
80 lei pe 6 luni
150 lei pe 1 an

Abonamente interne cu
ridicare de la redacție

36 lei pe 3 luni
62 lei pe 6 luni
115 lei pe 1 an

Abonare la newsletter

© 2024 Revista 22